11. Nesil Intel Rocket Lake İşlemci Benchmark Sonuçları Sızdırıldı

Halis Demir
1276 görüntülenme

İşlemci konusunda AMD ile yoğun bir savaş halinde olan Intel, 11. nesil Rocket Lake işlemcisi ile öne geçmeyi umuyor. Sızdırılan benchmark skorlarına göre yeni işlemci, 3DMark Firestrike ve 3DMark Time Spy testlerine tabi tutulmuş.

Uzun yıllardır işlemci dendiğinde Intel, AMD’ye göre bir adım daha öndeydi. Ancak geçtiğimiz 1-2 yıl içerisinde AMD yükselişi başladı ve şu anda hem fiyat hem performans açısından Intel’e kıyasla çok daha önde diyebiliriz. 11. nesil ile işlemci yarışında tekrar öne geçmek istiyor.

Yeni nesil işlemcileri üzerinde yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren şirket, Rocket Lake serisi üzerine oldukça yoğunlaşmış gibi gözüküyor. 3DMark testlerine tabi tutulan işlemci, sızdırılan bilgilere göre 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı ile birlikte karşımıza çıkacak. Ayrıca yeni nesil işlemci, 4.30 GHz hızına kadar çıkabilecek.

Sızdırılan test sonuçlarına baktığımızda ise Rocket Lake, Time Spy testinden 4.963 puan alırken, Firestrike testinden ise 18.898 puan almayı başardı.

Şu anda sızdırılan bilgilerde skorlar haricinde hiçbir bilgi bulunmuyor. İşlemcinin Time Spy testinin düşük bir skor almış olması, birçok sebebe bağlı olabilir. İlerleyen dönemlerde detaylı bilgiler geldikçe sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Ayrıca uygun ve yüksek performanslı işlemcileri satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Siz zaten en doğru adresi biliyorsunuz. 😉

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR