286 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Çöpe Attı, Bulunursa 71 Milyon Dolar Bağışlayacak!

Mehmet Emin
265 görüntülenme

Galler’de yer alan Newport şehrinde yaşayan bilgi teknolojileri çalışanı James Howells, 8 yıl önce içinde 7 bin 500 bitcoin anahtarlarını bulunduran bir sabit diski yanlışlıkla çöpe atarak kazancını kaybetti.

Son bir yılda Bitcoin’in %340 değerlenmesi ile değeri en az 286 milyon dolar eden diske ulaşmaya çalışan Howells, bölgedeki çöp depolama alanında arama yapmak için Newport Belediye Kent Konseyi’nden izin çıkmasını bekliyor. Newport belediyesi, merkezi çöp kutuları dolduğu zaman bu kutulara bir seri numarası atıp depolama alanına gömüyordu. South Wales Argus’a konuşan Howells, umudunu kutularla birlikte gömülen seri numaralarına bağlıyor.

Newport Belediyesi yaptığı açıklamada, sabit diskin orada olmasının garantisi bulunmadığını ve çöpleri yüzeye çıkarmanın çevreye ciddi zarar vereceğini belirtti. Çöpleri aranması için Newport Belediye Kent Konseyi’nden izin çıkmayınca başka bir yol deneyen Howells, eğer diske ulaşılırsa şehrin COVID-19 fonuna 71 milyon dolar bağışlama teklifinde bulundu. Veri şirketi Chainalysis’e göre, var olan kripto paraların %20’sinin cüzdanlara ve disklere erişilememesi sebebiyle kayıp olduğu belirtti.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR