690 Milyon Dolarlık Bitcoin Cüzdanı’nın Şifresi Kırılamıyor!

Mehmet Emin
1863 görüntülenme

Bilgisayar korsanları, kripto para birimini kurtarmak umuduyla forumlarda ve yer altı pazarlarında şifreli bir Bitcoin cüzdanı ticareti yapıyorlar.

En az bir yıldır, bilgisayar korsanları yaklaşık 69.370 BTC yani 690 milyon dolar değerindeki bir Bitcoin cüzdanına girmeye çalışıyor. Cüzdan miktarlarını izleyen bir siteye göre, bu, dolaşımdaki en yüksek yedinci Bitcoin miktarına sahip cüzdan ve sahipsiz! Bitcoin’in Ocak 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana, bu kadar değerleneceğini tahmin edemeyen insanlar cüzdanlarındaki parolaları unuttu ya da bitcoinlerini sakladıkları sabit diskleri attılar ve kendilerini bu değerli dijital paralardan yoksun bıraktılar. Bitcoin’in değeri yükselirken, bu insanlar umutsuzca bu cüzdanların kilidini açmaya çalıştılar. İnsanların satın alabileceği, indirebileceği ve kırılması gereken Bitcoin cüzdanlarına girebilmek için ‘Tüm Özel Anahtarlar’ adlı bir pazar bile var.

Pazartesi günü, siber suç istihbarat şirketi Hudson Rock’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Alon Gal, adresi 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx olan 690 milyon dolarlık Bitcoin cüzdanının popüler hack forumu RaidForums’da pazarlandığını fark etti. Bu cüzdan, bazı kripto para birimi uzmanlarına göre, içinde yüksek miktarda para varmış gibi gösteriliyor. Ancak, şifresi çözülmediği sürece bu cüzdanın içinde 690 milyon Dolar olup olmadığını bilmenin başka bir yolu yok. Belki de cüzdan, içinde para olması gerektiğine inandırarak ödeme yapmaya ikna etmek için bir tür sahtekarlık yöntemi. Sonuç olarak bir senedir bu 690 milyon dolarlık cüzdanın şifresi kıralamıyor ve sahipsiz bir şekilde yer altı pazarlarında dolaşıyor. Para dediğin kağıt olur, demir olur. Dijital Para neymiş arkadaş!

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR