Adobe, Sihirli Değnek Aracını iPad için Photoshop’a Getiriyor !

Mert Çetin Çetintaş
377 görüntülenme
Sihirli Değnek ile Düz Bir Arka Plandan Nesneleri Seçmek Daha Kolaydır.

Adobe, uygulamanın orijinal lansmanında eksik olan klasik bir masaüstü aracı olan Magic Wand ile bugün iPad’de Photoshop’u güncellediğini duyurdu. Magic Wand’ın akıllı seçim özelliklerinden bazıları geçmişte iPad uygulamasına dahil edilmişti, ancak şimdi Adobe aracı kendisi ekleyerek daha büyük bir projenin belirli öğelerini bir dokunuşla seçmeyi, ayarlamayı veya kaldırmayı kolay hale getiriyor.

iPad’deki Sihirli Değnek aracını masaüstü programında kullanan bir çok kullanıcı aşina olsa gerek. Araç, düz bir arka plandan nesneleri çıkarmayı, zor şekilli alanları seçmeyi veya bir projenin belirli bir renkli bölümünü seçerek geleneksel Photoshop yöntemlerinden daha kolay işler çıkarmanıza yardımcı olmakta.

Adobe ayrıca Canvas Projection ile daha büyük ekranlarda üzerinde çalıştığınız projeyi paylaşmanın ve yansıtmanın yeni bir yolunu sunuyor. Plan, Canvas Projection’ı etkinleştirerek ve bir iPad’i USB-C veya HDMI ile harici bir ekrana bağlayarak, Photoshop’un kullanıcı arayüzü olmadan projenizi tam ekran olarak görüntülemenizi sağlıyor. iPad’ler zaten harici ekranlara bağlanabilmektedir, ancak Photoshop’un bu özelliği menüleri bozmadan çalıştığınız projeyi paylaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Masaüstü Photoshop’taki Çarpıtmayı Dönüştür Aracı, Eğrileri Ayarlamak için Bağımsız Bezier Tutamaçları Barındırmaktadır.

Photoshop’un masaüstü sürümüne de birkaç yeni ekleme yapılacağı açıklandı. Bunlardan biri “Daha Fazla Gökyüzü Al” seçeneği, bir diğeri ise “Bağımsız Bezier Tutamaçları” olarak adlandırılmış. Gökyüzü Değiştirme ve Bezier Tutamaçları ile olağandışı şekillere sarılmış görüntüleri ayarlamayı daha da kolaylaştıracağını ifade ediyor.

İyileştirilmiş Transform Warp ve Gökyüzü Değiştirme araçları heyecan verici olsa da, kullanıcıları en çok heyecanlandıran iPad’e gelen Sihirli Değnek aracı gibi gözüküyor. Adobe 2018’den bu yana iPad için Photoshop’un tüm özelliklerini kullanabileceğiniz tam sürümünü vaat etmekte, fakat günümüzde hala bazı başlıca özelliklerin yeni entegre edildiğini görmekteyiz. Son zamanlarda tam olarak güçlendirilmiş Düzeltme Fırçasının eklenmesi ve Sihirli Değnek aracının bu duyurusu ile Photoshop’un iPad sürümünün nihayet daha da güçlü ve kullanışlı hale geldiğini ifade edebiliriz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR