Akıllı Telefonlar Nasıl Sıfırlanır? (Cep Telefonu Satmadan Önce Nasıl Sıfırlanır?)

Halis Demir
281 görüntülenme

Özellikle de ikinci el akıllı telefon pazarının ne kadar büyük olduğu aşikar. Neredeyse herkes 2. el telefon alış verişi yapsa da, bu konuda ne kadar büyük bir güvenlik açığı olduğu konusunda ise bilgi sahibi olmuyor. Siz her ne kadar telefonunuzu satmadan önce sıfırlasanız da, formatlasanız da silinen verileri geri getirmek pek de zor sayılmaz.

İkinci el telefonların alış verişinde meydana gelebilecek güvenlik problemlerine karşı ise birçok yazılım geliştirilmiş. Biz de bu yazımızda bahsettiğimiz yazılımlar arasındaki en profesyonel ve kaliteli olanı sizler için derledik.

dr.fone Nedir?

Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda meydana gelen problemlere çözüm getiren en iyi paket program olarak nitelendirebileceğimiz dr.fone uygulaması, birçok işi aynı anda yapabilmemizi sağlıyor. Bu işlemler arasında kilit ekranının şifresini kaldırma, silinen fotoğrafları geri getirme, silinen dosyaları kurtarma, Android’ten iOS’a ya da iOS’tan Android’e telefon verilerini taşıma, telefon verilerini kökten silme ve formatlama gibi sıralanabilir. Her bir işlem ayrı bir öneme sahip iken biz şimdilik yalnızca verileri kökten silme ve formatlama kısmına değineceğiz.

dr.fone uygulaması ile telefonunuzu formatladığınızda, 7 cihan da bir araya gelse o verilerin tekrar ulaşılabilir olması imkansıza yakın oluyor diyebiliriz. Çünkü uygulama ile telefonları formatladığımızda, diskteki hem dolu alanları hem de boş alanları defalarca üzerine yaz – tekrar sil işlemi yaparak bizim verilerimize ulaşılabilmesini olanaksız hale getiriyor.

Ayrıca uygulamanın nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alıp uygulamayı indirmek için sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR