AMD, Daha Fazla Oyun ve Oyun Motorunu Desteklemek için FSR’yi Güncelliyor !

Mert Çetin Çetintaş
834 görüntülenme
Bu Karşılaştırma Unity Oyun Motoru Kullanılarak Yapılmıştır.

AMD’nin yakın tarihli bir blog yazısında, AMD’nin FSR’sinin (FidelityFX Süper Çözünürlük), gelişinden bu yana ilk büyük güncellemesini aldığını yazdı. Bu güncelleme ile FSR’ın benimsenmesi ve iki oyun motorunda on iki başlığa genişlemesi, aynı zamanda geliştiriciler için kullanımı kolaylaştırması sağlanacak.

Bugün itibari ile gelen güncelleme sayesinde desteklenen iki oyun; Arcadegeddon ve Necromunda: Hired Gun olacak. Önümüzdeki hafta ise bir FSR güncellemesi daha alacak oyunlar arasında Edge of Eternity ve Resident Evil Village bulunuyor.

Yeni Gelen Güncelleme İle Birlikte Desteklenen Oyunlar.

AMD ayrıca FSR’nin dün itibari ile hem Unity motoru hem de Epic’in Unreal Engine 4’ü tarafından tamamen benimseneceğini duyurdu. Bu durum, geliştiricilerin bu motorlarla bir oyun geliştirirken FSR’yi hemen kullanabilecekleri ve FSR’yi desteklemek için FSR kodunu manuel olarak enjekte etme konusunda endişe etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Ancak Unity veya Unreal Engine 4 motorlarını kullanmayan birçok geliştiriciden biriyseniz, artık FSR kaynak kodunu GPUOpen‘dan ücretsiz olarak alma imkanına sahipsiniz. FSR şimdilik açık kaynaklı bir özellik olduğundan herkesin kullanabileceğini belirtmeden geçmeyelim.

FSR’ı kısaca tanıtacak olursak, Bu özellik AMD’nin Nvidia’nın DLSS’sine bir nevi alternatifi olup, oyunları daha düşük çözünürlüklerde çalıştıran ve görüntüyü keskinleştiren filtre kullanan bir algoritmaya sahiptir. Daha açıklayıcı tabirle ise bir oyunun gerçekte olduğundan daha yüksek bir çözünürlükte işleniyor gibi görünmesini sağlayan bir görüntü yeniden yapılandırma özelliğidir. Nvidia’nın DLSS özelliğinin aksine, FSR hem Nvidia hem de Intel dahil olmak üzere AMD’nin rakiplerinin ekran kartlarında da çalışmaktadır. Aslında bu özellik ile AMD oyun geliştiricilerinden daha çok benimsenmeyi ve ana rakibi DLSS‘e karşı avantaj sağlamayı hedeflemekte. Nvidia’nın DLSS özelliği hakkında daha detaylı bilgiye erişmek istiyorsanız, bu bölüme tıklayarak Nvidia resmi sitesine erişebilirsiniz.

Call of Duty Warzone Testi: DLSS Özelliği Kapalı & DLSS Özelliği Açık FPS Karşılaştırması.

Godfall, Kingshunt, 22 Racing Series ve Terminator Resistance dahil olmak üzere yalnızca birkaç oyun FSR’yi desteklemekte. Fakat ilerleyen dönemlerde Far Cry 6, Edge of Eternity ve Myst gibi oyunlarında bu özelliği destekleyeceğinden bahsedilmekte. Son olarak FideltyFX Süper Çözünürlük özelliğinin detaylı anlatımının bulunduğu linke buradan erişebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR