Ameca Ai İle Birlikte Gelecek için Fırsat Mı Yoksa Tehdit Mi ?

Halis Demir
733 görüntülenme

İngiliz kökenli firmanın platform olarak ortaya çıkardığı Ameca yapay zeka konusunda çalışan yazılımcılara fiziksel bir donanım sunma fikri üzerine kurulmuş diyebiliriz. Önümüzdeki dönemde insana daha da benzeyeceği garanti gibi görünüyor.Yazımızın devamında aşağıdaki videoda sadece baş kısmında 17 motor olduğundan bahsediliyor ve gelecekte bu adeti yükselterek daha gerçekçi yüz hareketleri yapmasına odaklandıkları anlatılıyor.

İlk etapta hava limanları,geniş parklar veya büyük avm girişlerinde soru sormak için kullanılabilir gibi görünse de her teknoloji gibi zamanla evlerimize girmesi muhtemel görünüyor.

İnsana benzeyen kamerasıyla evinizi sürekli kaydeden ve alışkanlıklarınızı öğrenen belkide online giriş çıkış bilgilerinizi vereceğimiz bu cihaza ne kadar güvenebiliriz ?

Bu cihazın henüz insana benzeyen bacakları yok yani bizi kovalayamaz ama bunun üzerine çalışıldığı da yine videoda bahsedilen konular arasında.

Yenilikler insanların işine yaradığı kadar gelecekte doğabilecek ahlaki problemleri beraberinde doğurabilir !

Bir hologramla evlenen Japon örneği çok yakın geçmişte önümüze geldi !

Lil Miquela denen instagram fenomeni’nin dijital olduğunu ve insanların 3.1 MİYON TAKİPÇİYE SAHİP ! https://www.instagram.com/lilmiquela/

Unreal 5 oyun motorunun gelişmesiyle METAVERSE ile gerçek insan görüntülerinin çok kolay oluşturulabildiğini düşünürsek gelecekte kimin gerçekten insan kimin ise tasarımcılar tarafından insanları yönlendirmek için oluşturulmuş dijital karakterler olduğunu anlayamayacağız ! desek yeridir.

2022 Yılındaki İlk 15 İnfluencer’ın Sıralandığı Bir Yazı Linkini Sizlerle Paylaşıyoruz

Unreal 5 Engine ile gerçek kıyaslamasını bu yazımıza yeniden ekliyoruz ki sanallaşmanın tehlikeleri görünebilsin !

Matrix Filminden ve Güncel Verilerden Örnek Alınarak Sorularımızı Birlikte Soralım

  • Sanal dünya ( güncel isim ile metaverse ) içinde tokluk hissi verilirse gerçek hayatta beslenmemek kaynaklı ölebilir miyiz ?
  • Gerçek hayatta bilgisayar başında veya masa başında 14 saat gibi uzun süre hareketsizlik sebebiyle EMBOLİ yani pıhtı atmasıyla ölen Güney Kore’li Gamer’lar veya Bizim Ülkemizde Tusa Hazırlanan Tıp Öğrencilerine Rastladığımızı hatırlayalım yani Uzun Süre Hareketsizlik Sonucu Ölebilir Miyiz ?
  • Sanal ile Gerçeği Ayırt Edemezsek Çıldırmaktan Kendimizi Nasıl Koruyacağız ?
  • Gerçek ilişkiler yerine Robot veya Sanal Karakterler ile İlişkiler Kurulursa Aile Yapısı Nereye Gidecek ?
  • İnsanın Bir Deri Hücresinden Sperm Yapılabilecek Teknolojiye Geldiysek ve Doğum İçin Cinsiyete Gerek Olmadığını İddia Eden İnançsız Bilim Karşısında İnsanlar Ahlaklarını Kourmak İçin İnançlarına Daha Çok Sarılabilecekler Mi ?
  • İnsanların Hafızalarının Bir Proteinde Şifrelenmiş Olması Hafızamızın ve Deneyimlerimizin Yapay Zekalara Aktarılabilecek Olması Sizleri Ürkütüyor Mu ?
  • Son Soru ? SANAL ALEMİN İÇİNDE Mİ YOKSA DIŞINDA MI KALMAK İSTERSİNİZ ?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR