Android Uygulamaları İçin Windows 10’a Destek Geliyor!

Mehmet Emin
158 görüntülenme

Microsoft, uzun bir süredir Android uygulamaların Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çalışabilmesi için çaba sarf ediyor.

Astoria projesini iptal eden şirket, daha sonra Samsung ile iş birliği yaparak “Telefonunuz” uygulamasını hayata geçirdi. Ancak bu uygulama, sadece bir yansıtma görevi gördüğü için pek de kullanışlı olmadı. Yeni gelen bilgilere göre Microsoft, Latte isimli yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Proje sayesinde geliştiriciler, Android uygulamalarını MSIX formatında paketleyebilecek. Böylelikle uygulamalar, doğrudan Windows 10’a kurulup çalıştırılabilecek.

Android geliştiricileri uygulamalarını MSIX paketi haline getirdikten sonra Microsoft Store’da yayınlamaları gerekecek. Bu da üçüncü taraf APK dosyalarının doğrudan Windows 10’a yüklenemeyeceği anlamına geliyor. Şirketin bu yıl hayata geçirmeyi planladığı “Project Latte”, Microsoft Store’daki uygulama sayısını da artmış olacak. Bununla birlikte kullanıcılar, artık Android deneyimini bilgisayarlarda da yaşayabilecek.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR