Apple İle Prepear Arasındaki Armut Logosu Davası Sonuçlandı!

Mehmet Emin
466 görüntülenme

Isırılmış elma logosu kullanan Apple’ın, çocuklar için yemek öğünleri planlama uygulaması Prepear’ı dava ettiğini daha önce duyurmuştuk. Armut logosu kullanan Prepear, Apple’ın dikkatini çekmişti. Teknoloji devi, telif şikayetiyle temmuz ayında mahkemeye başvurmuştu.

Apple; Prepear’ın armut logosunun, kendi logolarının ‘ayırt edici özelliğini azaltacağı ve tüketicilerin Apple ve Prepear’ın hizmetlerini karıştıracağı’ gerekçesiyle bu hamleyi yaptıklarını söylemişti. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nin yayınladığı belgelere göre, iki şirket sonunda anlaşmaya vardı. Son gelen bilgilere göre Apple, logodaki armudun değil, yaprağın şeklinin kendi logolarındaki yaprağa benzer olduğunu belirtiyor.

Prepear, logosundaki yaprakta değişikliğe gitti.

Prepear tarafı ise anlaşma sonucunda armut yaprağının şeklini değiştirmeyi kabul etti. Prepear’ın baş işletme sorumlusu Russell Monson, Apple’ın logolarında meyve teması kullanan küçük işletmelere baskı yaptığını ve bu işletmelerin, Apple ile mücadele edecek kadar parası olmadığını söylemişti.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR