Apple iPhone ve Samsung Galaxy’ye Kamera Darbesi!

Mehmet Emin
511 görüntülenme

Apple ve Samsung’un dikkatine! Bir başka rakip akıllı telefon üreticisi, kamera teknolojisinde önemli bir atılım olduğunu açıkladı.

Popüler akıllı telefon üreticisi Xiaomi, amiral gemisi mi 10 Ultra akıllı telefonunun görünmez bir ekran altı selfie kamerasına sahip yeni bir versiyonunu ortaya çıkardı ve telefon bir sonraki aşamada piyasaya sürülmeye hazır olabilir.

Yeni modelde önceki modele göre, ekranın üst kısmında görünen delikli bir kameranın aksine altında görünmeyen bir kamera var.

Kameranın ve ekranın kalitesini korumak, ekranın altında görünmez bir kamera geliştirirken iki büyük zorluktur. Bununla birlikte, yeni modeldeki bariz delik eksikliğinden başka, parlaklık ve renk sıcaklığındaki küçük bir değişiklik dışında, iki ekran arasında çok az fark var gibi görünüyor.

iPhone’nin ekranın üst kısmında yer alan ve genel olarak beğeni kazanmayan çentik tasarımı.

Mobile Devices Monitor’e göre, Xiaomi şu anda küresel akıllı telefon pazar payının %10’una sahip ve Mi 10 Ultra, Dxomark’ın kamera sıralamasında 1.sırada yer alıyor. Şimdilik, tüm gözler, 1 Eylül’de bir ekran altı kamera ile dünyanın ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi planladığını açıklayan Çinli üretici ZTE’DE olacak. Bu önemli gelişmeler, Samsung’un henüz kendi ekran altı kamerasını ortaya çıkarmadığı ve Apple’ın en son iPhone’larında çentik tasarımından dolayı beğenilmediği bir zamanda geliyor. Kalite yeterince iyi olacak mı? Merakla bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR