Apple Yine Logo Anlaşmazlığı Yüzünden Mahkemeye Başvurdu!

Mehmet Emin
261 görüntülenme

Birçok telif sebebiyle mahkemeye başvuran Apple, logo konusunda son derece korumacı bir tutum sergiliyor ve kesinlikle taviz vermiyor.

Apple’ın son telif kurbanı ise çocuklar için düzenli beslenme aplikasyonu “Prepear” oldu. Uygulamanın armut çizimli logosu, Apple’ın dikkatini çekmişti ve telif şikayetiyle geçtiğimiz temmuz ayında mahkemeye başvurmuştu. Apple, Armut şeklindeki logonun, ‘Apple logosunun ayırt edici özelliğini azaltacağı ve tüketicilerin Apple ve Prepear’ın hizmetlerini karıştıracağı’ gerekçesiyle yasal yollara başvurduğunu açıklamıştı.

Son çıkan haberlere göre, Apple ve Prepear anlaşmazlığı mahkeme dışında çözmeye karar aldı ve duruşma 30 gün süreyle askıya alındı. Ancak şirketler henüz herhangi bir anlaşmaya varmış değil. Prepear’ın baş işletme sorumlusu Russell Monson, Apple’ın meyve temalı logo kullanan şirketlere baskı uyguladığını söylemiş ve bu işletmelerin, Apple ile mücadele edecek kadar parası olmadığının altını çizmişti. Apple’ın açtığı davadan önce sadece 5 çalışanı olan Prepear, davanın masraflarını karşılayabilmek için bir çalışanı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR