ARM’ın Nvidia’ya Satılması Felaket Olabilir ?

Halis Demir
901 görüntülenme

Cambridge merkezli chip tasarımcısı ARM hisseleri yeniden belirsiz bir dönemde ! 2016 da Japonların Softbank tarafından alındıktan sonra şimdide Nvidia satışı gündeme gelen ARM’ın akıbeti bakalım nasıl olacak.

Hermann Hauser’in BBC’ye dediğine göre ingiliz hükümeti araya girmeli ! Bunu söyleyen adamın 90’lı yıllarda ARM’ı hareketlendiren isimlerden olması önemli.

ARM’ın çip tasarımı ve geliştiriciler tarafından kullanılacak komut setlerini birlikte geliştiren bir firma olduğundan yazılımın işlemc gücünü nasıl kumanda edeceğini de belirliyor diyebiliriz.

Dr Hauser 2016’da Şövalyelik Ünvanını Ülkesine Teknoloji Konusunda Katkısıyla Almış Bir İsim

Dr Hauser İngilterenin avrupa birliğini bırakmak istemesinin hemen ardından 24 milyar pound’a firmanın satılmasını İngiliz teknolojisi adına bir hüzün günüdür tanımlamasıyla ifade ediyor.

Nvidia tarafından yapılacak satın alma değerlendirilirken Softbank’in bir üretici olmadığı için ARM’ı üretim açısından rahat bıraktığı ve şirketin herkese satma politikasına devam ettiğini hatırlatalım.

Nvidia ile ARM’ın çakışan veya rekabet halinde çok lisansı var . Bu noktada Nvidia’nın satın alması söz konusu olursa ARM’ın yapısını koruyamayacağı ve tek çatı altında eriyip gidebileceğinin düşünülmesi söz konusu.

Bu deri montlu adam varya bitcoinden,teslaya arabadan uçağa gelecekte her yerden çıkabilir 😉

Dr Houser’a göre bu sadece parasal bir olay değil !
Bu ulusal teknolojij stratejilerle ilgili önemli bir konu. İngiltere hükümetinin $500 Milyon OneWeb uydu firması yatırımı yapışı sırasında teknoloji konusunda geleceğinin elinden gidebileceğini düşünüyor . Yani bu olay çok daha önemli !

Son olarak ARM ile dünyadaki her yeni elektronik üründe olmak varken bu fırsatı İngiltere olarak kaçırmayalım diyorlar.

Bakalım gelecek nvidia ve ARM tarafında neler gösterecek ?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR