Artık Zoom’da Yaşıyoruz!

Mehmet Emin
334 görüntülenme

Koronavirüs’in hayatımıza girmesiyle, Zoom en çok kullanılan uygulama haline geldi. Video konferans hizmeti, bir gecede milyonlarca kullanıcıyı ağırlıyor. Bir zamanlar uzak iş toplantılarına ev sahipliği yapmak için bir araç olan Zoom, artık karantina sürecinde kendilerini izole eden bireyleri de buluşturuyor. Tabii ki, koronavirüs pandemisi yoluyla şimdi evden çalışanlar büyük olasılıkla birincil kullanıcı tabanını oluşturuyor, ancak sınıflar da sanal derslere geçiyor.

Learnbonds’un haberine göre, Zoom indirmeleri 22 Şubat ve 22 Mart arasında %1.270 arttı. Yani iOS ve Android’de toplam 17.2 milyon indirme. Zoom uygulamasını indiren en büyük yaş grubu ise %24 ile 35-49 yaş aralığı, bunu %23 ile 25-34 yaş aralığı takip ediyor.

Diğer video konferans hizmetleri varken insanlar neden Zoom’a bu kadar ilgi gösteriyor? Learnbonds tarafından yapılan araştırmalarda Google Hangouts veya Skype for Business ile karşılaştırıldığında, Zoom daha kullanışlı, daha az hata yapıyor. New York Times’ın da söylediği gibi: “Artık Zoom’da yaşıyoruz”.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR