Bazı Yeni BMW Modellerinde Çip Sıkıntısı Nedeniyle Dokunmatik Ekran Olmayabilir !

Mert Çetin Çetintaş
281 görüntülenme

BMW tarafından yapılan bir açıklamaya göre çip sıkıntısı olan yeni araçların çoğunda, özellikle 3 serisi ve üzeri modellerde dokunmatik ekran olmayacağı bildirildi. Diğer otomobil üreticilerinin üretimi duraklatmak veya bazı özelliklerini kesmek zorunda kaldıklarını görmüş olsak da, BMW’deki bu durum oldukça dikkat çekiyor. Çünkü günümüzde dokunmatik ekranlar otomobillerde neredeyse standart bir özellik haline geldi. Yeni nesil araçlarda standart gelen dokunmatik ekranların bulunmaması ise sürücüler ile otomobiller arasındaki etkileşimi azaltacak gibi gözüküyor.

BMW 3, 4, X5, X6, X7, Z4 orta konsol dokunmatik ekran örnek görseli

BimmerFest gönderisine göre etkilenen araçlar listesinde 3 serisi sedanlar ve X5, X6 ve X7 SUV’ler / Crossover’lar yer alıyor. Dokunmatik ekransız gönderilen araçların 500 dolarlık bir krediyle geleceğini ve hem bir yazılım güncellemesi hem de müşterilerin özellik silme haklarını kullanmak için bayilere bir form imzalaması gerektiği konuşuluyor.

2021 Chevrolet Silverado 1500 ve GMC Sierra 1500 orta konsol dokunmatik ekran örnek görseli

BMW bu kıtlıklarla başa çıkmak için araçlarında özellik kısıtlaması yapan tek şirket değil. General Motors, HD Radio gibi markalarda bazı modellerinde yerleşik kablosuz şarjdan yakıt yönetimi modülleri ve otomatik durdurma gibi önemli özellikleri şimdilik kullanıcılarına sunamıyor. Hatta bazı V8 motorlu modellerinde yer alan Super Cruise Eller Serbest sürüş modunu da şu için araçlarından kaldırmış durumda.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR