Bedava Bilgisayar Hızlandırma Hakkında Her Şey!

Halis Demir
1106 görüntülenme

Bu yazımızda sizlere şimdiye kadar ücretsiz olarak anlattığımız BEDAVAYA BİLGİSAYAR NASIL HIZLANDIRILIR video serisini tek noktada toparlamaya çalışıyoruz. Maalesef youtube’un yazılım tavsiyelerimizin olduğu bazı videoları community guide line ile kaldırmak veya kanalı kapatma ile tehdit etmesi sonucu videolarımızın bir kısmı VİMEO kanalımıza yüklendi.

Sisteminizi tek uygulama ile temizleyerek ne kadar gereksiz dosya ve kayıttan kurtulabileceğinizi anlattığımız videomuzu izlemeden geçmeyin sonuçta bedavaya hızlandırmaya başlıyorsunuz 😉
Windows 11 çıkmış ve yaygınlaşmaya başlamış olsa da eğer çok sayıda windows 10 kullanıcısıdan biriyseniz faydalanabilirsiniz.
Windows İşletim sisteminizde gereksiz dosyalardan kurtularak inanmakta zorlanacağınız kadar disk alanı kazanırken aynı zamanda sisteminizin bedavaya hızlandığını göreceksiniz 😎
Diğer videomuzdaki gereksiz cache ve özel depolanan dosyalardan kurtulmaktan farklı olarak bu videomuzda aynı dosyaların tekrarı sebepli hız ve depolama alanı kayıplarının önüne geçiyoruz.
Sisteminizin güncellemelerini durdurmak her zaman güvenli olmayabilir ama eski bir sisteminiz varsa ve siz istemeden otomatik güncellemeler sistem yükünü arttırıyorsa değerlendirilebilir. ( Özellikle belirtelim bu işlemi güncel sistemler için önermiyoruz !)
İşlemcinizi maksimum hızında kullanarak sisteminizden daha fazla performans elde edebilirsiniz. Bu işlem sırasında sıcaklık değerlerinizi takip edin ! Eğer soğutucu gerekirse Doğru Soğutucu Nasıl Seçilir Eğitim Videomuz Bu Konunun En Altında Eklenmiş Olacaktır.
Sisteminizi hızlandıran ücretsiz programları bir videoda toparladık. Güncel daha iyi program önerileriniz varsa bizlerle paylaşırsanız izleyici ve okuyucularımız ile paylaşmaya çalışırız. Yorumlara yazabilir ve Youtube kanalımızda paylaşabilirsiniz.
Bilgisayarınızı fiziksel olarak temizlerseniz daha fazla hava akımını bedavaya yakalayabilirsiniz. Bu videomuzdakileri uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra sıcaklık değerlerinize bakmanızı öneriyoruz. Sıcaklığı düşen işlemciler daha yüksek frekanslarda çalışabilmektedirler DİKKAT !
Termal Macun değişimi tam olarak bedava olmasa bile sisteminizde 5-10 derece arası sıcaklık değeri avantajını yakalamanızı sağlayabilir.

İşletim sisteminizi format atarak sıfırdan kurarak bilgisayarınızdaki hatalı kurulumlar ve gereksiz yazılımların yavaşlatmalarından kurtulabilir ve BEDAVAYA ciddi hız kazanabilirsiniz

Overlock yapmak bedavaya performans getirse de aslında overclock sonrası iyi soğutma gerektiğinden mutlaka stok soğutucudan iyi bir soğutucuya ihtiyaç oluyor. Bu sebeple biraz bütçe ile ciddi performans elde edilebilen bir yöntem olduğundan buraya ekliyoruz 😊

Bu kadar overclock içeriği sonrası soğutucu seçimi konusu olmazsa olmazdı. Bu videoyu izledikten sonra nasıl seçim yapacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

Kasanızın içindeki fanların yönlerini ideal konumlandırarak bedavaya daha iyi bir soğutma sağlayabilirsiniz veya birkaç uygun fiyatlı fanı sitemizden temin ederek sisteminizi soğuturken sessiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

SSD Diskler bedava değil bunu biliyoruz ama en uygunundan 120 veya 240gb bir disk bile bilgisayarınızı 5 kata varan hızlarda yepyeni bir kimlik kazandıracak ve şok olacaksınız desek yeridir. Videolarımız detaylı açıkladığından detaylandırmıyoruz.

Doğru Fare ayarları size ekstra fps getirmeyebilir ama oyunlarda farenizin tam kontrolü oyun performansınızı yükseltebilir.
Windows 10 veya 11’i sıfırdan kurmak zor geliyorsa bilgisayarınızı birkaç hamle ile ilk günkü haline getirebilir ve bedavaya maksimum performansı amatör biri bile kolayca yakalayabilir. DİKKAT VERİLERİNİZİ İŞLEM ÖNCESİ HARİCİ DİSKE YEDEKLEYİN !
Bilgisayarınız çok eskiyse ve windows sürümleri ile istediğiniz performansı alamıyorsanız bahsettiğimiz bedava Alternatif işletim sistemleri ile sisteminizi jet gibi çalıştırabilir ve işinizi görebilirsiniz. Eski bilgisayarlarınızı kullanmaya devam etmenin en ideal yollarından biridir diyebiliriz😎
Windows 11 kurduysanız ve bedavaya hızlandırmak istiyorsanız kaçırmayın !

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR