BEDAVA ŞARJ Üstelik Her Yerde !

Halis Demir
277 görüntülenme

Yanlış duymadınız memleketimizde sadece bilgisayar oynayıp etrafa ahkam kesmeden çok çalışan yeni nesil araştırmacılar var ! Çalışmakla neleri başarabileceğimizi görmek ve hayalleri olmanin yaninda çalışma arzusu olan gençlere şevk kazandıracaktır diye düşünüyoruz.

Bursa Teknik Üniversitesinden (BTÜ), hareket enerjisinden ‘elektrik üreten kumaş’ prototipi geliştirmişler.Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu başkanlığındaki 5 kişilik ekip, 3 yıl çalışma sonunda projelerini önemli aşamaya getirmiş.

Üzerinde çalışılan kumaş, benzerlerinden hibrit nanolifli malzemeden yapılması, hafif ve esnek oluşuyla ayrılıyor. Ayrıca bu teknoloji, başka tekstil malzemesine ve kumaşlara entegre edilebilmesi öngörülüyor.

Prototip ürün, laboratuvarda kola giyilerek test edildi. Kumaşın akıllı saat, akıllı bileklik gibi giyilebilir ürünlerin şarj edilmesinde kullanılması amaçlanıyor.

Cep telefonu,akıllı saatler veya yanımızda taşıdğımız her türlü elektronik aletin şarjının bitmesini engelleyebileceğiz gibi görünüyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR