Bilgisayar Kasasında Doğru Hava Akımı / Soğutma Nasıl Sağlanır?

Halis Demir
354 görüntülenme

Bilgisayarlarımız için en önemli konulardan biri her zaman ısınma durumu olmuştur. Aslında bu ısınma problemi ciddi bir konu olsa da, ne yazık ki başımıza gelmeden dikkat ettiğimiz bir durum olmuyor. Bilgisayar kasası için önemli bir konu olan doğru hava akımı sağlandığında ısı problemlerini kökten çözebiliyor. Peki bilgisayar kasasında doğru hava akımı / soğutma nasıl sağlanır?

Bilgisayar kasasında doğru hava akımı sağlayabilmek için dikkat etmemiz gereken bir takım detaylar var. Bunları kasa fanları, çeşitleri, fan kontrolcüleri, kasa içerisinde bulunan hava boşluğu gibi bölümlere ayırabiliriz.

Kasa içerisinde dikkat etmemiz gereken noktaların başında, giren hava ile çıkan hava arasında bir denge sağlamak bulunuyor. Yani kasanın içerisinde bulunan tüm fanlar yalnızca kartlara hava üflemek için bulunmuyor. Hatta bazı fanlar, kasa içerisindeki sıcak havayı kasanın dışarısına atmak için kullanılıyor diyebiliriz.

Ayrıca hava akımı için kasanın genişliği ve iç detayları da önem taşıyan etkenlerden biridir. Kasanın içerisindeki kablolama, boş alan ve hatta kartların duruşu bile bir kasada hava akımını etkileyen faktörlerden bazıları olarak listeleyebiliriz.

Peki kasa içi hava akımını sağlamak için neler yapabiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz? Bu gibi soruların cevabını bulacağınız videoyu sizler için hazırladık. Aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR