Bilgisayar Korsanları Siri İle Konuşarak Paranızı Çalabilir!

Mehmet Emin
888 görüntülenme

İnternet korsanları, bir dalga formu jeneratörü aracılığıyla telefona sessiz komutlar göndererek akıllı telefonunuzun ses asistanından yararlanabilir. Ses asistanı ile konuşarak, diğer hesaplarınız için iki faktörlü kimlik doğrulama kodları içerebilen mesajlarınıza erişebilir.

Akıllı telefonunuz, Google asistan veya Siri olsun, şüphesiz bir ses asistanına sahiptir. En iyi senaryoda, bu asistanlar alarmları ayarlayan, müzik çalan ve pizza sipariş eden zararsız yardımcılar gibi görünüyor. En kötü senaryoda ise, cihazınızın neredeyse tüm verilerini, kısa mesajlarınıza ve özel belgelerinize kadar açığa çıkartabilir.

Araştırmacılar, SurfingAttack denilen yeni hackleme numarasını 17 farklı modelde denedi ve 15 tanesinde başarılı oldu. Hacklenen modeller; Google Pixel 1, 2, ve 3; Motorola G5 veZ4; Samsung Galaxy S7 ve S9; Xiaomi Mi 5, Mi 8, ve Mi 8 Lite; iPhone 5, 5s, 6 Plus, ve X. Hacklemeyi başaramadığı modeller ise Huawei Mate 9 ve Samsung Galaxy Note 10 Plus. Güvende kalmak için, telefonunuzu cebinizde tutun, bu da sessiz komutun telefonunuza ulaşmasını ve ses asistanını etkinleştirmesini imkansız hale getirecektir ya da daha kalın bir telefon kılıfı kullanabilir ve ses asistanınızı kilit ekranından devre dışı bırakabilirsiniz. Duydun mu Siricim?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR