Bilgisayar Nasıl Sessizleştirilir?

Halis Demir
224 görüntülenme

Bilgisayarlar bazı durumlarda sinir bozucu düzeyde gürültülü bir şekilde çalışabilmektedir. Bu da tabii ki kullanım konforunu negatif yönde etkiliyor. Bu şekilde gürültülü bilgisayarları mümkün olan en sessiz ve stabil hale getirmek de yine bizim elimizde. Peki bir bilgisayar nasıl sessizleştirilir?

Bir bilgisayarın sesli bir şekilde çalışmasının ana sebebi fanlar diyebiliriz. Kasanın içerisinde bulunan fanlar, sürekli olarak hareket ederek belli bir ses çıkarır. Ancak bunun yanında bazı istisnai durumlarda kablolar fanlara değebilir, fanlar toz toplayabilir ve bunlar da yine aynı şekilde gürültü oluşumuna sebep olabilir. Ayrıca not olarak belirtmemiz gerekirse mekanik sabit diskler, motorları döndüğü için titreşim ve ses yapabilmektedirler.

Bu sebeple bilgisayarı sessizleştirmek için belli noktalara dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunlar, kasa içerisinde bulunan kabloları düzenlemek ve toplamak, kasa içini temizlemek ve temiz tutmak, kasa içi hava akımı ve fan kontrolünü sağlamak şeklinde sıralanabilir.

Sizler için hemen yukarıda belirttiğimiz tüm noktaları detaylı bir şekilde anlattığımız videomuzu da izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Üstelik videomuzun 2. bölümünde bonus bir fikir ile de sizleri bekliyoruz. 😉

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR