Bosch, Almanya’da Otomobiller İçin Çip Fabrikası Kurdu!

Mehmet Emin
350 görüntülenme

Son zamanlarda otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi yüzünden üreticiler zor durumda.

Yeterli sayıda çip bulamayan firmalar üretimi durdurma kararları alırken, birçok şirket de bu krize çözüm bulabilmek için devasa yatırımlar yapıyor. Almanya merkezli mühendislik ve teknoloji şirketi Bosch, Avrupa otomotiv sektörünü dışa bağımlılıktan kurtarmak için Almanya’da çip fabrikası kurdu. 4 sene önce inşasına başlanan fabrika tamamladı ve bu yılın eylül ayında çip üretimine başlayacak. Dresden kentinde kurulan fabrika, 1 milyar euro yatırımla hayata geçti. Bu proje, Bosch’un tarihindeki en büyük yatırımı oldu.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, teknolojinin son özellikleriyle donatılmış böylesi bir fabrikanın “İnovasyonun beşiği olan Avrupa’nın rekabet gücünü artırmaya yardımcı olacağını” söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, “Yarı iletken sanayisi, Almanya ve Avrupa’yı krize karşı daha dayanıklı yapmakla kalmayacak, aynı zamanda büyüme için yeni fırsatlar sunacak.” ifadelerini kullandı.

2021’in başından itibaren yaşanan sıkıntılar, Avrupa otomotiv endüstrisinin Asya’daki seri üretim çiplere büyük ölçüde bağımlı olduğunu gösterdi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR