İsrailli Firma Beynimize Doğrudan Ses Gönderecek!

Halis Demir
578 görüntülenme

İsrail Teknoloji şirketi Noveto, Beynimizin içinde doğrudan sesi algılamamızı sağlayan yeni teknolojisini duyurdu ve bunu basın mensuplarıyla paylaştı yani teknoloji son kullanıcı ile buluşabilecek düzeyde ise siz bunun daha gelişmiş versiyonlarının Askeri başta olmak üzere nerelerde kullanılabileceğini hayal edebilirsiniz.

Noveto, fütüristik özelliklere sahip bu yeni dinleme cihazıyla kullanıcılara bulundukları odadaki sesleri rahatça duyarak kendilerine has bir dinleme alanını aynı anda sunuyor. Ne anlama geliyor açalım 🙂 = Bu sayede ofis çalışanı olarak görüntülü toplantı yaparken yan tarafta size talimat verebilecek iş arkadaşlarınızı duyabilir. TV’de sinema keyfi yaşarken çocuğunuzun ağlamasını duyabilirsiniz.

SoundBeamer 1.0 adı verilen cihaz, bluetooth üzerinden ses yayını yapan yere bağlanan cihaz, daha sonra 3D algılama modülü ile kullanıcının kulağını bularak ses dalgaları gönderiyor. Yalnızca karşısına geçenler tarafından duyulabilen ve kullanıcının kafasını takip ederek ses dalgalarını doğru bir şekilde gönderen cihaz sayesinde, istenilen yerde çevreye rahatsızlık vermeden istenen ses seviyesinde müzik dinlenebilecek.

DİKKAT !
Buraya kadar anlattıklarımız kulağa çok naif ve güzel gelse de aslında bize kötü uygulandığında neler olabileceğini de kafamızda bilimkurgu olarak hayal ettiriyor ?
– Alışveriş kolaylaştıracak sübliminal müzikler ve daha kötüsü iç sesler
– Duygu ve Seçimlerimizi etkileyebilecek frekanslar
– Biyolojimizin şimdiye kadar alışık olmadığı frekanslara maruz kalarak görebileceği zararlar
– Uyurken kulağımıza seslenilmesi veya ruh sağlığımızı bozabilecek yayınlara istemeden maruz kalmak !


Tüm bunları ve sizlerin hayallerinden geçebilecek olası senaryoları merak ediyoruz ve yorumlarınızı Youtube Post’umuz altında ve Blog’umuzda bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR