Bu Pasta İki Kişilik! AMD, Intel’in Pazar Payını Alıyor!

Mehmet Emin
399 görüntülenme

Eylül ayında, Steam kullanıcı veritabanına göre AMD’nin payı %26,51. Geçen yıldan beri AMD’nin payı %6 yükselirken Intel’in payı da %6 düştü.

AMD’nin yükselişi elbette süpriz değil. Ryzen işlemciler zaten Intel işlemcilerden daha iyi fiyat performansa sahip. Intel Rocket Lake serisini sunmaya hazırlanırken, AMD Ryzen 5000 serisi ile öne geçti. GPU pazarındaysa AMD’nin payı değişmedi ve %16,5’te kaldı. Pazarın hakimini tahmin etmek hiç de zor değil; en popüler kart olan GTX 1060’ın sahibi Nvidia. Nvidia’nın RTX 3000 serisi GPU’ları Steam listelemelerine girmeye başladı. Kartın payı ise %0,23 olarak açıklandı. AMD’nin en popüler GPU’su ise AMD Radeon RX 580 oldu. Radeon RX 580 %2,14 kullanıma sahip.

Bildiğiniz üzere Apple son macbook için tasarladığı M1 işlemcisi ile ARM tabanlı işlemcileri dizüstünde kullanarak sektörde köklü algı değişikliklerine yol açarken performansı ile gelecek için intel ve AMD’ye korku salmaya başladı… Nvidia ARM’ı satın aldığı için yakın zamanda ARM tabanlı işlemcilerle pasta bölünebilir mi sizler ne dersiniz?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR