Çin Yapımı Akıllı Telefonlar İnsanlardan Para Çalıyor!

Mehmet Emin
1001 görüntülenme

Düşük maliyetli Çin telefonlarına önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılım, dünyanın dört bir yanındaki insanların bazılarından veri ve para çaldı.

Transsion marka Tecno W2 akıllı telefon Afrikada piyasaya sürüldüğünde büyük ilgi gördü. Sebebi ise Afrika’nın diğer önde gelen markaları olan Samsung, Nokia veya Huawei ile karşılaştırıldığında diğer markalara nazaran çok daha az olan yaklaşık 30 $’lık fiyatıydı.

Bir mobil güvenlik servisi olan Secure-D ve BuzzFeed News tarafından yapılan bir soruşturmaya göre, telefona fabrika çıkışında gömülü olan yazılım, para çalıyor, kişilerin verilerini kullanıyordu. Tecno W2, gizlice uygulamaları indiren ve kişilerin bilgisi dahilinde olmadan ücretli hizmetlere abone olmaya çalışan kötü amaçlı yazılımlar Xhelper ve Triada ile üretildi.

Transsion, gelişmekte olan ülkelerde büyük ölçüde bilinmiyor. Ancak Apple, Samsung ve Huawei’nin ardından dünyanın dördüncü en büyük telefon üreticisi olarak yer alıyor. Dikkat çeken nokta ise az önce saydığımız markalar arasında düşük gelirli pazarlara odaklanan tek üretici olması. Sebebi ise çok açık…

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR