Dünyanın İlk Anti Bakteriyel Akıllı Telefonu!

Mehmet Emin
416 görüntülenme

Koronavirüs’ün ardından teknoloji şirketlerinin önceliği de hijyen oldu. İngiliz teknoloji şirketi Bullitt, dünyanın ilk anti bakteriyel telefonunu üretti.

Bullitt Group Başkan Yardımcısı Peter Cunningham, “Sağlık veya sosyal bakım ortamında çalışanlar için hayati önem taşıyor. Ürünümüz dünyada tek. Şimdiden yoğun talep alıyoruz” dedi.

Cat S42 isimli akıllı telefonda bulunan gümüş iyonlar, patojenlerin yayılmasını önlüyor. Firma yetkilileri akıllı telefonun, bakteri sayısını 15 dakika içinde %80 ve 24 saat içinde %100 oranında azalttığını iddia etti. Cihazın tamamen su geçirmez ve sabun, dezenfektanlar ve hatta çamaşır suyu ile yıkanabiliyor.

2 yorumlar

ferfan05 23 Kasım 2020 - 04:11

Merhaba bu yazının yorum bölümüne böyle bir şey yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama güncel olarak aktif olduğunuz bir yer olduğu için buradan size ulaşmayı uygun buldum. Youtubedaki silinen dosyaların nasıl geri getirilebileceği başlıklı bir videonuz var. Çok bilgilendirici ama ne yazık ki benim yaşadığım soruna çözüm olmayacak bilgiler. Usb bellekler hakkında çok bilgim olmazken aldığım 32 gb lık telefona takılabilir belleği telefona takıp kullanmaya ilk olarak çok yer kaplayan ses dosyalarını aktarmakla başladım. Aktardıktan sonra bir hata yapıp LOST. adlı belleğin kendisinde var olan klasöre bu ses dosyalarını taşıdım. Ve dosyaları çalıştıramadığımda yanlış birşey yaptığımı anlamıştım ama bir kere yapmış oldum. Telaşa düşüp telefondaki eskiden bulunduğu klasöre bir kaç tanesini tekrar taşıdım. Tabi ki bir çözüm olmadı ve bu klasorleri sildim. Böyle bir olay yaşandığından beri bellekte herhangi bir değişim yapmayıp öylece bıraktım. Belki bir gün danışıp akıl alabileceğim hatta sorunuma çözüm olabilecek birilerine denk gelirim umdum. Mümkünse bu Orhun abidesi gibi yazdığım yorumdaki sorunuma bir akıl ve çözüm yolu sunabilir misiniz? Sevgiler.

tbadmin 23 Kasım 2020 - 13:36

Öncelikle geçmiş olsun çünkü sizin durumunuzda yapılabilecek çok fazla şey yok. Bozuk veya kötü durumdaki usb’ye data kopyalamış sonra geri almaya çalışmışsınız. Dosyalarınıza elveda demeniz ve bunu kabullenmeniz gerekiyor. Hafıza kartlarınızı / Sabit Disklerinizi ve Önemli verilerinizi sakladığınız depolamaları 5 senede bir yenilemeniz gerekebilir ve kullanım ömürlerini kontrol etmelisiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR