Elektrikli Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halis Demir
530 görüntülenme

Elektrikli bisikletler, gün geçtikçe daha da popüler bir hal almaya başladı. Her geçen gün kullanımı artan elektrikli bisikletler, standart bisikletler gibi pedallara sahip iken, aynı zamanda üzerinde bulunan pil ve farklı boyut ve güçlerdeki motoru sayesinde dilerseniz pedal asistanlı dilerseniz de tamamen motorsiklet gibi kullanmanızı sağlayabilir. Peki elektrikli bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Elektrikli bisikletler, standart versiyonlarına kıyasla daha komplike bir sisteme sahip olabiliyor. Kullanacağınız bölgeye göre dahi dikkat etmeniz gereken noktalar varken, bunları sizler için derledik.

Hazır satın alacağınız ya da kendiniz oluşturacağınız elektrikli bisiklet, dik bir yokuş çıkılacaksa minimum 250W gücünde olmalı. Daha düşük bir güç ile çalışan elektrikli bisikletler, dik yokuşlarda sizi yarı yolda bırakabilir.

Bisikletin arkadan itiş ya da önden çekiş olarak iki çeşit alternatifi olabilir. Tabii buna göre de motorun nerede konumlanacağı önem arz ediyor diyebiliriz. Ayrıca tekerlek çapı arttıkça bisikletin torku düşeceğinden dolayı son sürat de artacaktır.

Elektrikli bisikletlerde en çok sorulan sorulardan birisi de pil kapasitesi ve menzili oluyor. Bu durum bisikletten bisiklete değişiklik gösterse de, fiyat konusunda en önemli faktörlerden biridir. Yani yeni bir elektrikli bisiklet almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken noktalardan birinin pil kapasitesi olduğunu unutmayın.

Tabii ki tüm detaylar bunlarla sınırlı değil. Elektrikli bisikletler ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, kendi oluşturduğumuz bir bisiklet üzerinden örnekleyerek tüm detaylarını anlattığımız videomuzu izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR