Elon Musk Starlink’ten Yıllık 30 Milyar Ciro Bekliyor!

Mehmet Emin
209 görüntülenme

Dünyanın her yerine internet hizmeti götürmek için yeni Starlink uydularını yörüngeye gönderen SpaceX, bu projeden çok umutlu.

Mobil Dünya Kongresinde konuşan Elon Musk, henüz yatırım aşamasında olan Starlink’in, gelir akışı sağlayamadan önce 5-10 milyar dolara mal olacağını söyledi. Maliyetin fazla olduğunu betiren Musk, “Bu noktaya ulaştığımızda yatırım yapmaya devam etmeliyiz.” dedi. Elon Musk’a göre toplam maliyet ise 20 – 30 milyar doları bulacak.

Projeye ait tüm uydular fırlatıldığında, dünyanın her yerine yüksek hızlı internet sunulacak. Yatırımın ardından Musk’ın hedefi, projeden yılda 30 milyar dolar ciro elde etmek. Starlink şu anda SpaceX çatısı altında hareket ediyor. Projede hedefine ulaşırsa Starlink’in ayrı bir şirket olarak faaliyet göstereceği belirtiliyor.

Starlink’in kullanıcı sayısının 65 bin üzerinde olduğunu belirten Musk, “Muhtemelen 12 ay içerisinde 500 bin kullanıcıyı aşacağız.” dedi. Starlink projesi için ilk roket 2018 yılında fırlatılmıştı. O tarihten bu yana gökyüzüne 1700’den fazla internet uydusu bırakıldı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR