Elon Musk, Tesla’ya Siber Saldırıyı Doğruladı!

Mehmet Emin
521 görüntülenme

ABD Adalet Bakanlığı adı açıklanmayan bir şirkete siber saldırı suçu gerekçesiyle bir Rus vatandaşını gözaltına aldığını duyurdu. Şirketin Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı Tesla olduğu ortaya çıktı.

Musk, Nevada eyaletinde bulunan Tesla’nın pil ve elektrikli araç montaj fabrikasına siber saldırı girişiminin FBI ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu engellendiğini duyurdu. Edinilen bilgilere göre Rus bilgisayar korsanlığı şirketi, Nevada fabrikasında çalışan bir kişiye ulaştı ve şirketin verilerini yönlendirmesi için kötü amaçlı bir yazılım için anlaşmaya çalıştı.

Saldırı girişiminde bağlantıyı sağlayan 27 yaşındaki Rus vatandaşı Egor Igorevich Kriuchkov, Amerikan olmayan ve Rusça konuşabilen kimliği açıklanmayan Tesla çalışanı ile tanıştı. Çalışan ile arkadaşlığını ilerleten Kriuchkov, ABD’ ye geldiğini ve Tesla çalışanı ile buluşmak istediğini söylüyor. İkili Tesla’nın Nevada’daki fabrikasında buluşuyor. Kriuchkov bu görüşmede bir anlaşma önerdi ve zararlı yazılımın fabrika sistemlerine aktarımı için 1 milyon dolar teklif etti. Kriuchkov ve ortaklarının Tesla’nın şebekesinden bilgi çektikten sonra bu bilgileri fidye istemek için tehdit aracı olarak kullanmayı planladığı öğrenildi. Temasa geçilen çalışan Tesla’yı durumdan haberdar etti ve Şirket de FBI ile temasa geçti. Düzenlenen operasyonda FBI, Kriuchkov’u ABD’yi terketmek üzereyken Los Angeles’ta yakaladı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR