En İyi Grafikli Oyunlar 2022’den Geriye !

Halis Demir
1204 görüntülenme

Oyunlar elbette sadece grafik kalitesinden ibaret değiller. Senaryo,oynanabilirlik,müzikler,seslendirmeler hepsi grafikleri desteklemesi gereken önemli bileşenler. Bu yazımızda grafikleriyle oyuncuları etkileyebilen adete gerçek mi diye sorgulatabilecek yapımlar olacak. Zaman sınırı koymak istemedik ve 2022’den geriye şöyle bir bakalım dedik. Bazı oyunların grafikleri 2022’de biraz geride diye düşünebilirsiniz ama editör olarak çıktıkları zamana ve genele göre düşünmenizi bekliyorum.

2017 Yılında fragmanı yayınlanmış olsa da bu oyunun görüntülerini söylemeden ve arabirim görselleri çıkmadan birine izletirseniz size film değil mi diye soracaktır.Yan tarafta sizler için seçtiğim trailer oyun içi görüntülerden derlenmiştir ancak merak edenler alternatif videolara bakabilir. Steam Linkini Paylaşıyorum favorilerinize ekleyip indirim bekleyebilirsiniz. https://store.steampowered.com/app/1237950/STAR_WARS_Battlefront_II/

2014 Yapımı 8 Yıllık bir yapım eğer arkasında Crytek varsa güzel grafikler sunabiliyor. Açıkçası bu kadar eski bir yapımdan hala görmemiş olanlar varsa bu kadar iyi grafik görmek sizleri şaşırtacaktır diye düşünüyoruz. 4K oynayabilecek sisteminiz varsa film gibi izleyebileceğiniz bir yapım. Bu kadar eski olunca 18TL gibi komik bir fiyata alınabiliyor https://store.steampowered.com/app/302510/Ryse_Son_of_Rome/

Red Dead Redemption 2 ( 2018) üzerinden 4 sene geçmiş derken zaman nasıl geçiyor demek gerekiyor. 10 yıl da geçse bu oyuna kimse kötü grafik demez muhtemelen. Senaryosu, açık dünyası,müzikleri,yan hikayeleri,yolda karşınıza çıkabilen ilginç tipler ile sizi bir vestern filminin baş rolüne alıyor.

40’ıncı yılına gelmiş olan Microsoft Flight Simulator bir oyun mu yoksa uçak meraklılarına mı veya sadece dünyayı uçarak göklerden seyretmek isteyen manzara meraklılarına mı bilmiyorum ama dünyada görmek istediğim yerlerin üzerinde bu grafiklerle süzülmek istiyorum dedirtecektir !

Bethesda 2016 Yılında Elder Scrolls V Skyrim’i çıkardığında herkes etkilenmişti bunu kabul etmek lazım. Modlarından birini buraya ekledim.
Steam Sayfası Linki

Tombraider serisi birçok oyuncunun yaşından eskidir bu anlamda bilmece ve aksiyon türünün en eski sunumlarından olan serinin son 10 yıldaki yapımları film tadında görselleriyle sizleri iyice havaya sokuyor. Eskileri biraz ucuzladığı için oynamayanlar geçmişe yönelik serilere bakabilirler.

Genelde PC özelinde bir sayfa olsa da yakında çıkması beklendiği için Uncharted serisini buraya eklememek olmazdı. Bileyenler fragmanı ile film tadındaki bu macera oyununa şöyle kısa bir göz atabilir. Konsol için 2016 da çıkmış olması bilmeyenleri şaşırtacaktırhttps://store.steampowered.com/app/1659420/UNCHARTED_Legacy_of_Thieves_Collection/

Battllefield serisi grafikleriyle her zaman etkilemeyi başardı bunu artık bilmeyen yoktur. RTX destekli yeni kartlar ile oyunlar grafik şölenini zirveye taşıyorlar. 2018 de Battlefield V / 2016 da Battlefield I ile hala bizi etkileyen grafikler sunduklarını hatırlatayım https://store.steampowered.com/franchise/Battlefield

Bilgisayar oyun tarihi dendiğinde en eski yapımlardan biri olan ve arabalar dendiğinde ilk akla gelen yapımlardan. Arcade tarzında eğlenceyi güzel grafikler ve lisanslı arabalarla sunan The Need For Speed Söylenmeden Geçilemez !
Need for Speed Rivals 2013 / Most Wanted 2012 / Shift 2009 Yapımı ve benim kişisel favorim Need for Speed Porsche 2000’de..

Half Life söylenmeden geçilemez ancak çok eski oyunların fragmanları pek iyi hazırlanmadığından VR yeni versiyon fragmanını paylaşıyorum. Bugün Counter Strike varsa bunu Half Life’a borçludur desek yeridir.

Matrix filmlerdeki yavaş çekim ve özel kamera açılarının başlangıcıysa MAX PAYNE oyunlardaki yavaş çekim maceramızın başıdır diyebiliriz. İlk oyun 2001’de Matrix filminin hemen ardından çıktı ve bizi kahramanla bütünleştiren seslendirmesi ve yavaş çekimleriyle hikayesinin içine sonuna kadar çekti. İkinci oyun 2003’de ilkinin başarısı ardından bizleri benzer şekilde çekse de ilk oyun kadar içine alamadı desek hata yapmış olmayız. Max Payne 3 ise üzerinden 10 sene geçse de 4K oynanabilecek güzel grafikli hala güncelliğini kısmen koruyan bir grafik yapısına sahip. Aksiyon severlere duyurulur.

Tek kişinin yaptığı efsane yapım olarak duyurulan Bright Memory Nvidia’nın grafik teknolojisi sunumlarında kullanacak kadar görsellerini beğendiği bir yapımsa sizleri de mutlaka etkileyecektir.

Dying Light zıplama hoplma kısmı ile platform tadını verse de aslında hayatta kalma ve zombi dünyasında geçen açık dünya yapısıyla sizleri içine alabilecek bir atmosferi fazlasıyla sunuyor Dying Light 1 ile 2 arasında 8 yıla yakın zaman grafik farkını gösteriyor olsa da eski yapımı ucuza alıp tarzı beğenip beğenmediğinize kadar verebilirsiniz.

Mirrors Edge bence gözden görünüş platform tarzını mideniz ve zihniniz kaldırıyorsa kesinlikle denemeniz gereken yapımlardan yenisi ile eskisi arasında 2008 -2016 olarak 8 yıl var ama hala grafikleri sizi havaya sokmaya yetecek cinsten diyebiliriz.

Assasins Creed uzun süredir açık dünya,aksiyon ve özellik gelişim seçenekleri ile bizleri sinematik aksiyona doyuruyor. Eski versiyonlarını uygun fiyata bulabilir ve deneyimleyebilirsiniz.

Forza Horizon Serisi adeta araba yarışı dendiğinde tüm tarzın standardını yukarı çeken liderlik eden bir yapım. Bazıları arcade bulsalar bile oyunun grafikleri kendini oynatıyor arkadaş. Eski versiyonları bile çok güzel grafiklere sahip bu sebeple uyguna bulduklarınızı deneyebilir veya GAMEPASS sistemi üyeliğiniz ile oynayabilirsiniz.

Araba yarışı demişken Collin McRea serisi olarak hayatına başlayan belkide ünlü rally ustasının bireysel helikopteriyle ailesiyle hayatının son bulması ardından Dirt ismiyle devam etmekte ve özellikle simülasyon sever direksiyonla yarışanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

FAR CRY bizi hep ağlattı çünkü çok yüksek sistem gereksinimi isterdi ama grafiklerini gören kendinden geçerdi diyebiliriz. Seri yılların yaşlandırmasına meydan okuyarak grafiksel olarak gelişmeye devam ediyor

Call of Duty Serisi Battlefield gibi tüm görselliği ile FPS tarzının sevilmesinin en önemli nedenlerinden biri.

Horizon Zero Down 2018 de konsolda çıkmış olsa da PC tarafında daha da gelişmiş haliyle bizi masalsı bir dünyaya götürüyor

Hitman ( Agent 47 ) senaryosu ve tarzıyla klasikleşmiş bir suikast canvarını canlandırmanızı sağlıyor.

Mafia Definitive Edition 2002 yılında hayatımıza giren efsane senaryolu MAFIA oyunun yeni grafikleriyle sunulmuş hali. Eğer ilkini oynamadıysanız sizin için harika bir senaryo ve görsel şölen olacaktır.

Yapımlar bitmez elbette ama yorumlarınız ve katkılarınızı sosyal medyadaki postumuz altından ve blogumuzdan paylaşmanızı mutlaka bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR