En İyi Yapay Zeka Belgeselleri!

Mehmet Emin
695 görüntülenme

Makine öğrenimi son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Kimilerine göre, günümüzde makine öğrenimi, daha iyi kararlar vermemize yardımcı olabilir, ancak tam tersini düşünenler de var. Bu teknolojinin gelişimi gelecekte bize neler gösterecek bilmiyoruz ama bildiğimiz tek gerçek şu: Yapay zekanın yaptığımız alışverişler ve iş hayatımızın üzerinde bile bir etkisi var. İzlemek için Yapay Zeka Belgeselleri mi arıyorsunuz? İşte yapay zekanın hayatımızda nasıl hayati bir rol oynadığını daha iyi anlamanıza yardımcı olacak en iyi yapay zeka belgeselleri:

The Social Dilemma

2020’de yayınlanan Sosyal İkilem, sosyal medyanın yükselişini ve bir bütün olarak toplumun düşüncesini nasıl etkilediğini tartışıyor. Jeff Orlowski tarafından yönetilen belgesel, sosyal medyanın birçok yönünü ve uygun şekilde ele alınmadığı takdirde insanların düşüncelerini nasıl etkileyebileceğini tartışıyor. Yapay zekanın gençlerin zihinsel sağlığını nasıl etkilediğini ve yapay zeka algoritmalarının sosyal ağ bağlamında nasıl çalıştığını gösteren çarpıcı bir yapıt. Sosyal İkilem aynı zamanda eski Facebook, Google ve Apple çalışanlarıyla yapılan röportajları da içeriyor.

iHuman

iHuman, yapay zekanın insan hayatını nasıl değiştirdiğini gösteren makine öğrenimi, siyasi düzen ve güç üzerine bir belgesel. Ayrıca yapay zekanın toplumu ve kaderimizi nasıl etkilediğini tartışıyor. Belgesel, yapay zeka araştırmacıları Ilya Sutskeve ve Jürgen Schmidhuber ile yapılan röportajların yanı sıra yapay zekanın nasıl oluşturulabileceği ve uygulanabileceği hakkında tartışmalar içeriyor. Belgeseldeki bazı kişilikler yapay zekayı sembolize ediyor ve günümüz toplumundaki önemini gösteriyor.

Hi, A.I.

Hi, AI, insanların yapay zeka robotlarıyla nasıl bağlantı kurduğunu anlatan bir film. 2019 yılında Stefan Kloos tarafından finanse edilen filmi Isa Willinger yönetti. Belgesel, yapay zeka sürecini ve diğer yapay zeka robotik araştırmalarını tartışırken, diğer yandan insanın tüm bunlara olan reaksiyonunu vurguluyor.

Lo and Behold, Reveries of the Connected World

2016 yılında vizyona giren Lo and Behold, Reveries of the Connected World adlı belgesel filmin yapımcılığını Werner Herzog üstlendi. Belgesel film olarak nitelendirilen yapıtta robotlar, yapay zeka, web, nesnelerin interneti ve diğer konular ele alındı. Elon Musk, Sebastian Thrun, Bob Kahn ve diğerleri gibi yapay zeka ve inovasyon alanlarındaki isimlerle yapılan röportajlar filmde yer alıyor.

AlphaGo

Google tarafından satın alınan İngiliz yapay zeka firması DeepMind’in geliştirdiği GO oyunu yazılımının, dünyanın 1 numaralı GO oyuncusu Lee Sedol ile yaptığı unutulmaz maçı anlatan belgesel kaçırılmaması gereken bir başyapıt.

TechnoCalyps 

TechnoCalyps, teknolojinin ilerlemesi üzerine Frank Theys tarafından yazılan ve yönetilen 2006 tarihli bir belgesel. Otomasyon, yapay zeka, sibernetik implantlar, nanoteknoloji ve diğer konuları kapsayan 3 bölümlük belgeselde, Film sektöründe tanınmış uzmanlarla yapılan röportajlar da yer alıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR