Facebook, Signal’in Zekice Hazırladığı Reklamları Kaldırdı!

Mehmet Emin
227 görüntülenme

WhatsApp’ın, kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını duyurması bu yılın ilk aylarına damga vurmuştu.

Şirket, yeni gizlilik ilkelerini ertelese de milyonlarca kullanıcı WhatsApp’tan ayrılarak Telegram ve Signal gibi mesajlaşma uygulamalarına yönelmişti. Gizliliğe önem veren Signal, gündem olan bir reklam kampanyası başlattı. Facebook’un kullanıcılardan topladığı verilere gönderme yapan Signal, üstelik bu reklamı Facebook platformunda yaptı.

Facebook’ta yayınlanan bir Signal reklamında, “Bu reklamı görüyorsunuz çünkü yeni evli bir pilates eğitmenisiniz ve çizgi filmlere bayılıyorsunuz. Ayrıca bu reklam La Jolla kentinde bulunduğunuz için size gösteriliyor.” ifadelerini kullandı. Signal, Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan bir başka kullanıcı hedeflemesinde ise şu mesajı verdi; “Bu reklamı görüyorsunuz çünkü siz K-pop seven bir kimya mühendisisiniz. Berlin’de bulunduğunuz için bu reklamı görüyorsunuz. Ayrıca Berlin’e yeni taşındınız ve kısa süre önce çocuk sahibi oldunuz.”

FACEBOOK TÜM REKLAMLARI KALDIRDI

Signal’in, kendisine bu şekilde kullanıcı verilerini toplayıp hedef reklamlar gösterdiğine vurgu yaptığını fark eden Facebook, tüm reklamları kaldırdı. Signal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Signal’de hiç reklam olmayacak çünkü verileriniz sizin kontrolünüzde, bizim değil.” mesajını verdi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR