Facebook ve Instagram iOS 14.5 Yükleyen Kullanıcılara Uyarı Gönderiyor!

Mehmet Emin
379 görüntülenme

Apple, geçen hafta yayınladığı iOS 14.5 ile birlikte ‘Uygulama İzleme Şeffaflığı’ isimli yeni bir sistemi hayata geçiriyor. Böylece uygulama geliştirenler aslında kullanıcıları herhangi bir şekilde takip etmek amacıyla izin istemek zorunda kalıyor. Ayrıca iOS 14.5 ile birlikte bu şartları yerine getirmeyen geliştiricilerin uygulamaları App Store’dan kaldırılıyor.

Böylelikle Facebook başta olmak üzere yüksek reklam gelirleri elde eden bazı şirketlerin iOS 14.5’in bu yeni özelliğine karşı tutumları oldukça sert. Son olarak Facebook ve Instagram uygulamasında kullanıcıların karşısına çeşitli bilgiler ve uyarılar geliyor.

Facebook ve Instagram, iOS 14.5 yükleyen kullanıcıların karşısına konuyla alakalı olarak çeşitli uyarılar getiriyor. Üç maddeden oluşan açıklamalar şöyle:

  • Size daha kişiselleştirilmiş reklam göstermek.
  • Facebook’u ücretsiz tutmaya yardım etmek.
  • Müşterilerine ulaşmak için reklamlara güvenen işletmeleri destekleyin.

Facebook’un böyle bir hamle yapması süpriz değil. Kişiselleştirilmiş reklamlar; Facebook’un reklam modelinde çok önemli bir rol oynuyor. Bunları etkin şekilde devre dışı bırakmak için sunulan iOS 14.5 ise Facebook’un temeldeki gelir modeline ciddi zarar veriyor. Bildirimler, en azından bazı müşterilerin uygulama takibini sürdürmesine yol açarsa şirket için faydalı olabilir.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR