Gizli Takip Yazılımları 54 Bin Mobil Kullanıcıyı Etkiledi!

Mehmet Emin
199 görüntülenme

İnsanların eşlerini veya yakınlarını gözetlemek için ticari casus yazılımları kullanmaya başlamasıyla ortaya çıkan bir terim olan Stalkerware, genellikle aile içi şiddetle sonuçlanıyor.

Kaspersky “The State of Stalkerware 2020” raporunu açıkladı. Geride bıraktığımız yıl Stalkerware yazılımlarından toplam 53 bin 870 mobil kullanıcının etkilendiğini ortaya çıkaran rapor, takip yazılımları konusunda durumun bir önceki yıla göre pek iyileşme olmadığını ortaya koydu. 2019’da takip yazılımlarından etkilenen 67 bin 500 mobil kullanıcı olduğu belirtilen raporda, takip yazılımının genellikle yakınların hayatını kontrol etmek için kullanıldığından, sonuçları değerlendirirken pandemi başlangıcının da hesaba katılmasının önemi vurgulanıyor.

Taciz yazılımı aracılığıyla uygulanan siber şiddet, dünyadaki tüm toplumları ve ülkeleri etkileyen yaygın bir suç haline geldi. Rusya, Brezilya, ABD, Hindistan ve Meksika, rapora göre 2020 yılında kullanıcıların en çok takip yazılımı mağduru olduğu ülkelerin başında geliyor. Almanya, sıralamada altıncı sırada yer alarak dikkat çekiyor. İlk 10 sıradadaki bazı ülkeler ise şunlar: İran, İtalya, Birleşik Krallık ve Suudi Arabistan.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR