Google, Android 11’in İlk Beta Sürümünü Yayınladı

Halis Demir
172 görüntülenme

Google geçtiğimiz günlerde Android 11 lansmanının ertelendiğini duyurmuştu. Açıklamanın üzerinden henüz çok geçmeden Android 11’in ilk beta sürümü beklenmedik bir şekilde yayınlandı. İşte görülen özellikler…

Google, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir açıklama ile Android 11 tanıtımının ertelendiğini duyurmuştu. Ertelenme sebebi ise Amerika’da gerçekleşen protestolar ve eylemler olarak gösterilmişti. Lansman ertelenmiş olsa da Google, ilk Android 11 beta sürümlerini yayınladı.

Android 11 beta sürümü, henüz yalnızca rastgele seçilmiş Pixel kullanıcıları için indirilebilir olarak yayınlandı. Yayınlanan sürümün yapı numarası olarak RPB1.200504.018 görülürken, şimdilik yalnızca Pixel 4 XL kullanıcıları tarafından güncellemeye erişilebilmiş.

Android 11 ile gelen değişiklikler:

Android 11, devrimsel nitelikler ile geleceği yönünde dedikodular ile defalarca gündeme gelmişti. Henüz yayınlanan güncellemede, devrimsel nitelikte denilebilecek bir değişiklik ise gözükmüyor. Görülenler arasında en dikkat çekici olanları ise sizler için derledik.

Artık Android ‘Hızlı Ayarlar’ menüsünde medyalarımızı kontrol edebileceğiz. Yani hızlı ayarlar menüsünü açtığımızda Spotify, YouTube gibi uygulamalar üzerinden dinlediğimiz ya da izlediğimiz medyaları doğrudan yönetebileceğiz.

Yeni gelen güncelleme ile görülen değişikliklerden bir diğeri ise güç menüsünde oluşuyor. Yeni güç menüsü içerisinde iki seçenek bulunacak. Bu seçenekler içerisinde ‘Kartlar ve Geçişler’ ve ‘Cihaz Kontrolleri’ gözüküyor. Kartlar seçeneğinde adından da anlaşılacağı üzere kredi ve banka kartları bulunurken, Cihaz Kontrolleri seçeneğinde ise IoT ürünleri bulunacak gibi gözüküyor.

Ayrıca Android 11 ile birlikte Balon Bildirimler seçeneği tüm uygulamalarda bulunacak. Yıllardır Facebook Messenger ile görmeye alıştığımız bildirim şekli, artık tüm uygulamalarda kullanılabilecek.

Android 11, Beta olarak ilk defa yayınlandı. Henüz güncelleme ile birlikte gelecek tüm özellikler hakkında bilgi sahibi değiliz. Her geçen güncelleme ile birlikte daha fazla bilgi edineceğimiz umuyoruz. Peki sen Android 11 sürümünden neler bekliyorsun? Yorum olarak bizler ile paylaşmayı unutma.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR