Google Arama Motorundan Gitarınızı Akort Edebileceksiniz !

Mert Çetin Çetintaş
269 görüntülenme

Akıllı telefonlar, gitarınızı akort etmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Bugünlerde tek yapmanız gereken iyi bir akort uygulaması bulmak veya Google Asistan’dan enstrümanınızı akort etmesini istemek. Artık Google, Arama’nın içinden bir kromatik ayarlayıcı başlatarak süreci daha da ağrısız hale getiriyor. Teknoloji devi, Android Police’e hemen hemen her cihazdan erişilebilen yeni Arama özelliğini kullanıma sunduğu ifade etti.

Sesli asistana erişebilen bir cihaza ihtiyaç duyan Asistan işlevinin aksine, bu tuneri mobil veya masaüstünde Arama’da bir sorgu yaparak çağırabilirsiniz. Sonuç sayfasının hemen üstünde görmek için “google tuner” yazmanız yeterli oluyor. Elbette, kullandığınız cihazın enstrümanınızı duyabilmesi için işlevsel bir mikrofonu olması gerekir ve bu özelliğe erişim izni vermeniz gerekir.

Ayarlayıcı masaüstünde şu şekilde gözükmektedir;

Öncelikle google tuner uygulamasının çalışabilmesi için bilgisayarınıza bir mikrofon aygıtının takılı olması gerekiyor. Android Police’e göre, bazı cihazlarda yüksek sesle veya mikrofonunuzun çok yakınında çalmanız gerekebilir ve bu özel amaç için akıllı telefonlar zaman zaman bilgisayarlardan daha iyi çalışabiliyor. Çalıştırdıktan sonra tuner, enstrümanınızın akordunun yerinde olup olmadığını veya görsel bir gösterge yardımıyla ayarlamanız gerekip gerekmediğini size bildiriyor. Bu yerleşik Google tuner, teknoloji devinin arama motorundaki, kafanıza takılan şarkıları belirlemenize yardımcı olabilecek “Hum to Search” dahil, müzikle ilgili diğer özelliklere katılıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR