Google Chrome Hatası Milyonlara Sebep Oldu

Halis Demir
222 görüntülenme

Google, Chrome içerisinde bulunan güvenlik açığını resmi olarak kabul etti. Üstelik bu güvenlik açığından kullanıcıların etkilenmemesi için milyonlarca dolar harcama yapmak zorunda kaldı.

Google, öyle bir hata yaptı ki, insanların Chrome değil farklı bir tarayıcı kullanması için milyonlarca dolar harcamak zorunda kaldı. Chrome tarayıcısı içerisinde bulunan bir güvenlik açığı, kullanıcılarını tehlikeye attı.

Bilindiği üzere Google, Chrome tarayıcısını baştan aşağı yeniden kodluyor diyebiliriz. Diğer tarayıcılara göre eski teknolojilerin kullanıldığını ve geri kaldığını kabul eden Google, Chrome tarayıcısını sıfırdan yazmak için çalışmalar düzenliyor. Yaklaşık 3 yıl önce Mozilla da aynı şekilde Firefox tarayıcısını Rust dili ile sıfırdan yazmıştı.

Google, Chrome tarayıcısının çok RAM yediğini kabul ettiğini ve bunun sebebi olarak eski teknolojiler ile kodlama yapıldığını belirtti. Şu anda kullanmakta olduğumuz Chrome tarayıcıları C ve C++ dilleri ile yazılmışken, yenilenen versiyon Swift, JavaScript, Kotlin ve Java dilleri kullanılacak. Bu sayede Chrome tarayıcısı eskisi kadar RAM tüketmeyecek ve çok daha rahat bir şekilde modlanabilir olacak.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR