Google Chrome Üzerinde PDF Düzenleme Yapabileceğiz

Halis Demir
672 görüntülenme

Google tarafından yeni yayınlanan bir duyuruya göre, sıradaki güncelleme ile birlikte tarayıcı üzerinde PDF düzenlemesi yapabileceğiz. Üstelik düzenlediğimiz PDF dosyalarını istediğimiz şekilde indirip paylaşabileceğiz.

PDF düzenlemesi yapmak her zaman sorunlu bir işlem olarak kullanıcılara problem oluşturmuştur. Genellikle üçüncü parti yazılımlar ile PDF uzantılı dosyaları düzenlemek için imdadımıza yetişse de, kendilerini bulmak zorlayıcı olabiliyor. Google da kullanıcıların yaşadığı bu açığı görmüş olacak ki, Chrome tarayıcısının içerisine ayrı bir PDF düzenleyici ekliyor.

PDF düzenleme güncellemesi, başlarda yalnızca Chrome tarayıcısı için geçerli olsa da, sonrasında tüm Chromium tabanlı tarayıcılarda da kullanılabilir olacak. Ayrıca düzenlediğiniz PDF dosyası farklı olarak kaydedilecek, yani yanlış bir kayıt işlemi yapsanız dahi orijinal dosyaya dokunmamış olacaksınız. Normal şartlarda Adobe Acrobat uygulamasını aylık 100 TL gibi bir ücret ile kullanabilirken, Google ile birlikte tamamen ücretsiz olarak düzenleme yapabileceğiz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR