Google, Edge Tarayıcısının Başarısından Rahatsız Oluyor

Halis Demir
1907 görüntülenme

Son dönemlerde sık sık duymaya başladığımız Microsoft Edge, Google cephesini biraz rahatsız etmiş gibi gözüküyor.

Google, Chrome tarayıcısı ile yıllardır zirveye oynuyor. Rakipleri olan Mozilla Firefox, Opera ile uğraşırken şimdi de karşısına Microsoft Edge çıktı. Üstelik öyle bir çıktı ki, bir anda en çok kullanılan 2. internet tarayıcısı haline geldi. Üstelik Microsoft Edge, yazılım altyapısı olarak yine Google’ın Chromium altyapısını kullanıyor.

Google, rakiplerini elimine etmek için bazen pek de hoş olmayan methodlara başvurabiliyor. Bunlardan biri de yeni yayınlanan bir güncelleme ile gündeme geldi. Microsoft Edge üzerinden Gmail’e giriş yaptığınızda, karşınıza “Windows 10 kullananların çoğu Chrome tarayıcısında. Chrome hızlı, baasit ve güvenli olup, tamamen modern Web için hazırlanmıştır.” şeklinde bir uyarı çıkıyor. Bu da kullanıcıları Chrome tarayıcısına çekmek için irrite etmek amaçlı gözüküyor.

Bu uyarı şimdilik yalnızca Amerika’da bulunan kullanıcılar için yayınlanmış. İlerleyen dönemlerde bizler için de yayınlanacak mı birlikte göreceğiz. Bu tarz durumlar Microsoft ile Google’ın arasını açabilir. Sen ne düşünüyorsun?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR