Google Stadia’nın Doğrudan Dokunmaya Yanıt Veren İlk Oyunu Bu Ay Geliyor !

Mert Çetin Çetintaş
404 görüntülenme

Amplitude Studios’un yaklaşmakta olan strateji oyunu Humankind, 17 Ağustos’ta çıktığında ve Google tarafından onaylandığında yeni bir dokunmatik odaklı kontrol şemasına sahip ilk Stadia sürümü olacak. “Doğrudan dokunma” bir Bluetooth denetleyicisi veya gamepad yerleşimi ile telefonunuzda Stadia’yı oynadığınız önceki yöntem yerine, geleneksel bir mobil oyun gibi çoklu dokunmatik parmak girişleri şeklinde tasarlanmış.

Google’ın paylaştığı ekran görüntüleri, Humankind’de doğrudan dokunma ile oynamanın nasıl çalıştığı hakkında oldukça iyi bir fikir veriyor. Aşağıdaki görselde, oyun içinde yapacağınız parmak hareketleri ile hangi komutları gerçekleştirebildiğinizin rehber görseli de yer almakta.

Doğrudan Dokunma Kontrolleri.

Oyun aynı zamanda Stadia’nın bir arkadaşınızın sadece bir ekran görüntüsü veya video klibi paylaşarak oyunda kaldığınız yerden devam etmesini sağlayan Durum Paylaşım özelliğini de içerecek. Humankind aynı zamanda arkadaşınızın kendi dünyanızda oynamasına izin verdiğiniz, uygarlığınızın kalıntılarını bulduğunuz ve oyun oynarken başarılarını sizinkiyle karşılaştırdığınız “İzinizi Bırakın” adlı bir özelliği kullanmanıza da olanak tanıyacak.

“Leave Your Mark” Durum Paylaşma Özelliğini İçeren Etkileşim Özelliği.

Humankind gibi 4X sıra tabanlı bir strateji oyunu için bir kontrolör yerine doğrudan dokunma kullanmak, tatmin edici bir kontrolör desteği sunmak zor olduğu için mantıklı gözüküyor. Strateji oyunları, karmaşık menülerde gezinmeyi, birlikleri nereye yerleştireceğiniz veya yapıları nereye inşa edeceğiniz konusunda hassas kontroller gerektiriyor. Civilization Revolution gibi konsola özel iyi strateji serilerinin bu kadar sevilmesinin sebebi, oyunun temel öğelerine indirgemesi ve tüm kontrollerin basit bir şekilde yapılabilmesinden geçmekte.

Doğrudan Dokunma Özelliğini Etkinleştirmek için Stadia’nın Uygulama İçi Sistemi.

Doğrudan dokunma, ilk olarak 9to5 Google tarafından bu yılın başlarında Android’deki Stadia uygulamasında yapılan bir güncelleme ile ortaya çıkmıştı. Doğrudan dokunmanın, mobil öncelikli oyunların Stadi’ya gelmesine yardımcı olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil, ancak bu, oyunlarınızı oynamanın gelecekte çok daha kolay olacağı anlamına geliyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR