Hoşça Kal APK! Hoş Geldin AAB!

Mehmet Emin
364 görüntülenme

Android’in geliştiricisi olan Google, telefonlara APK isimli formatla uygulamaların harici kaynaklardan yüklenmesini sağlıyor. Yıllardır Android’in bir parçası olarak var olan ve kullanıcıya özgürlük sunan APK, yerini AAB formatına bırakacak.

AAB, Android App Bundle kelimesinin baş harflerinden oluşuyor. AAB, Play Store’da uygulama yayınlamak için zorunlu oldu. Google’ın yeni aldığı karar ile birlikte bugünden itibaren geliştiriciler uygulamalarını APK yerine AAB formatında sunuculara yüklemek zorunda kalacak. Aksi halde Google onaylamayacak.

AAB’nin en önemli özelliği telefonu tanıyarak yükleyeceğiniz uygulamayı özelleştirmesi. Örnek vermek gerekirse düşük çözünürlüklü ekranı olan bir telefonda oyunun en yüksek kaliteli haline ait verilere gerek yok. AAB formatı cihazınızın ekranını tanıyarak oyunun maksimum hangi çözünürlüğünü destekliyorsa o sürümünü yükleyecek. Bu da mobil verinizin ve depolama alanınızın boşa harcanmasının engellendiği anlamına geliyor. AAB açık kaynaklı bir format. Böylelikle, diğer uygulama mağazaları AAB’lere ev sahipliği yapabilecek. Şu anda Play Store’da binden fazla AAB formatında uygulama mevcut.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR