IBM, Yapay Zeka Tabanlı Kimya Laboratuvarını Duyurdu!

Mehmet Emin
509 görüntülenme

IBM, blog sayfasında RoboRXN adlı bir yapay zeka tabanlı kimya laboratuvarının geliştirildiğini duyurdu. Amaç, kimyagerlerin mevcut deneme yanılma sürecinden daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yeni malzemeler geliştirmelerine yardımcı olmak.

IBM, yapay zeka/cloud erişimin bir kombinasyonunu kullanıp sürecin çoğunu otomatikleştirmeyi umuyor. Bu amaçla şirket, 2018’te piyasaya sürülen ve kimyasal reaksiyonların sonucunu tahmin eden ücretsiz bir bulut tabanlı uygulama olan IBM Rxn for Chemistry’i geliştirdi. IBM, duyuruda, modern çağda, bir şirketin yararlı yeni bir malzeme geliştirmesi ortalama 10 yıla ve ortalama 10 Milyon Dolara mal olduğunu açıkladı. IBM, yeni sistemlerinin, kimyagerlerin malzemeleri benzeri görülmemiş bir şekilde sentezlemesine izin vereceğini iddia ediyor.

Böyle bir sistemin nasıl kullanılabileceğine dair bir örnek verecek olursak, örneğin, bilim adamları Amazon ormanlarında Alzheimer hastalığının başlangıcını yavaşlatan bir bitki buldular. yakın bir incelemeden sonra, bitkideki aktif maddeyi keşfettiler, örneğin: bir molekül. Tabiki her zaman olduğu gibi bir sonraki adım, bu molekülün nasıl yapılacağını bulmak için laboratuara gitmek olacaktır. İşte bu yıllar alabilecek bir süreç, dolayısıyla maddi açıdan da pahalıya patlayabilir. RoboRXN ile IBM, molekülün ayrıntılarını sunduğunu ve kısa bir süre sonra bu molekülün nasıl yapılacağına dair açık talimatlar aldığını iddia ediyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR