Tamir Edilmesi En Zor iPhone!

Mehmet Emin
739 görüntülenme

iFixit tarafından yayımlanan bir rapora göre iPhone 12’nin üçüncü taraf tamirciler tarafından tamir edilmesi çok zor. Bir kullanıcı iPhone 12 kamera modülünü değiştirirse kameraları tamamen kullanılamaz hale getirecek. iPhone 12 kamerasının parça değiştirme işlemi sonrasında normal bir şekilde çalışması için yazılım yetkisi gerektirdiği belirtildi. İlk olarak YouTuber Hugh Jeffreys’in tespit ettiği kamera modülü değişimi sorunu, donanımla ilgili bir sorun gibi görünmüyor.

iFixit, iPhone 12 kamera modülünün üçüncü taraf tamirciler tarafından değiştirildiğinde ultra geniş açılı kameraya geçilemediğini belirtti. Ayrıca kamera değişiminin hemen ardından cihazın yalnızca belirli kamera modlarının çalıştığı, diğer modların ise çalışmadığı belirtildi. Apple’ın kamera modülü değişiminde neden böyle bir karar aldığı ise bilinmiyor.

YouTuber Hugh Jeffreys de iPhone 12’yi parçalarına ayırdı. Fazla uzatmayacağız aşağıdaki videoda 7:58’de parçaları tekrar topladıktan sonra sizin de görebileceğiniz gibi çıkan sonuçlar şöyle;

  • Face ID tanımlanamıyor.
  • Kamera kullanılamıyor.
  • Batarya doğrulanamıyor ve sağlık bilgisi paylaşılmıyor.
  • Orijinal Apple ekranı olup olmadığı doğrulanamıyor

Kısacası telefonunuz üzerindeki yetkiyi kaybediyorsunuz ve cihazınızı Apple yetkili servisi dışında bir tamirciye götürmenize olanak tanınmıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR