iPhone 13 Ekranlarının Tedarikçisi Samsung Olacak!

Mehmet Emin
321 görüntülenme

Apple, COVID-19 nedeniyle iPhone 12 serisini geçtiğimiz yıl biraz geciktirmek zorunda kaldı. Ancak şirket, bu yıl herhangi bir sürpriz yaşamak istemiyor.

Eylül 2021’de tanıtılması planlanan yeni iPhone modellerinin ekranları ile ilgili ilk detaylar gelmeye başladı. Apple, iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde standart OLED yerine LTPO OLED panel kullanacak ve 120 Hz yüksek ekran yenileme hızı sunacak. TheElec’in haberine göre, Apple’ın tek LTPO OLED ekran tedarikçisi ise Güney Koreli rakibi Samsung olacak.

Samsung ayrıca, OLED panelini anakarta bağlamak için kullanılan devre kartlarını da (RFPCB) tedarik edecek. Dünya genelindeki OLED ekran pazarının büyük bir bölümü Samsung’un elinde bulunuyor. Samsung haricinde bir diğer Güney Koreli şirket LG ikinci sırada yer alırken, Çinli BOE ise 3. sırada bulunuyor. Apple, kısa bir süre önce yeni nesil iPhone modellerinin ekranı için BOE ile bazı görüşmelerde bulunmuş, ancak ABD’li şirket beklenen kaliteyi bulamadığı için yeniden Samsung’a yönelmişti.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR