Isınan Cep Telefonunun Zararları

Halis Demir
248 görüntülenme

Her geçen gün akıllı telefonlar ile geçirilen zaman daha da artmaya devam ediyor. Bu telefonlar da sık kullanıldıkça insan sağlığına daha zararlı bir hal alıyor. Özellikle de yaz sıcaklarında son derece sıcak bir hal alan cep telefonları aslında vücudumuza çeşitli zararlar veriyor. Biz her ne kadar anlık olarak fark etmesek de ısınan cep telefonunun çeşitli zararları var diyebiliriz.

Bu zararlara örnek vermek gerekirse telefon antenlerinin yaydığı ışın dalgaları diyebiliriz. Özellikle de çok uzun sürelerce telefonda konuşuyorsanız ve bu konuşmaları herhangi bir kulaklık olmadan doğrudan kulağımıza tutarak yapıyorsanız kendinize büyük zarar verdiğinizi bilmeniz gerekiyor. Olayı en basitinden anlatmamızı isterseniz, telefon antenlerinden yayılan dalga frekansları ile mikro dalga fırınlar içerisinde yayılan dalga frekansı aynı. Yani beyninizi düşük güçte bir mikrodalga fırın içerisine koyduğunuzu düşünün. Aslında sürekli yaptığımız durum da pek farklı sayılmaz.

Ayrıca telefonları şarj olurken kullandığımızda çok daha fazla ısınması için kapı aralamış oluyoruz. Telefon, aynı anda hem normal işlemini yapıp, hem şarj harcayıp, hem de şarj olmaya çalıştığı vakit çok daha yüksek bir ısıya ulaşmakta ve pil ömrünün çok hızlı bir şekilde azalmasına sebep olabilmektedir.

Konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR