Kasa İçinde Kablolarımızı Toplamak Size Neler Kazandırır?

Halis Demir
357 görüntülenme

Sahip olduğumuz bilgisayarlar ve bilgisayar kasaları, kablolama konusunda çok iyi durumda olmayabiliyor. Bilgisayar kasası içerisinde kablolama, her zaman önemli bir konu olsa da, kasalara eklenen tempered glass ve şeffaf yan panel sonrası daha da önem kazandı. Hiç birimiz içini de görebildiğimiz bir kasamız varken görüntünün kötü olmasını istemez değil mi? Bu aşamada ise kasa içerisinde kablo düzeni yapmak hem görüntü açısından hem de performans açısından olumlu etki sağlayabiliyor.

Öncelikle belirtmemiz gerekirse kablo toplama işi kasadan kasaya değişiklik gösteren bir durum. Sahip olduğunuz kasada bulunan kablo toplama boşlukları ve alanları her kasada farklılık gösterdiğinden dolayı her kasada aynı sonuç ve performans alınamayabilir. Yeni bir bilgisayar satın almayı planlıyorsanız sitemiz üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde tüm kablolama işlemlerini biz profesyonel bir şekilde yapmaktayız. 😉

Bilgisayar kasanızın kablolarını toplamak, elbette ki bilgisayarınızın çok daha şık ve düzenli bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Özellikle de son yıllarda çıkan kasalarda, kasaların içlerinin tamamen gözüküyor olması bu durumu çok daha önemli bir hale getirdi diyebiliriz.

Bunun yanında kasa içerisinde güzel ve detaylı bir kablolama yapmak yine kasa içerisindeki hava akımını olumlu yönde etkileri. Bu akımın daha iyi olması ile birlikte tüm bileşenlerin soğuması da kolaylaşır ve bu durum da dolaylı yoldan bilgisayarın performansını etkiler.

Aynı zamanda bilgisayar kasanızın kablolarınızı toplamanız, kasa içinin çok daha az toz toplamasını sağlar. Bu şekilde kasa temizliğini daha seyrek ve daha kolay yapabilirsiniz. Tabii ki daha az toz demek, daha uzun ömürlü yüksek performans demek. 🙂

Bilgisayar kasası içerisinde bulunan kabloların nasıl toplandığı konusunda sizler için hazırlamış olduğumuz çok daha detaylı bir video da bulunuyor. Bu videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR