Kaydırmak Mı,Katlamak Mı, Kıvırmak Mı, Yoksa Eski Usül Sabit Telefon Mu ?

Halis Demir
327 görüntülenme

Akıllı telefonlar ekranların elastik yapılarının gün geçtikçe artmasıyla şekil değiştirme eğilimindeler. Bunu anlamak mümkün çünkü kullanıcılar 10 yıldan fazla süredir aslında ilk iPhone modelinden bu yana pek bir değişiklik göremiyorlar. Malum ekranlar büyüdü,kasalar inceldi,ön kameralar ekran içinde görünmez oldu dönerli oldu filan ama çok değişen bir durum yok.

Bilimkurgu filmlerinin 2000’ler sonrası için hayalini kurdukları taşınabilir hologramlar filan henüz gelmedi.
Elimizde; BÜKÜLEN / KATLANAN / UZAYAN / ÇİFT YÜZLÜ / STANDART Telefonlar var.

Bu formların tasarımında firmaları limitleyen haliyle ekran değil geri kalan PİL / İŞLEMCİ / HOPARLÖR / ANTEN … gibi donanımlar bunlar elastikleşemedikleri için üreticiler ellerinden geleni yapıyorlar.

Sizce Kaydırmak Mu

Bu hareketlilik elbette telefonların dayanıklılıklarını olumsuz etkileyebiliyor. Katlandıkları için önlerinde gorilla glass yok veya kasalarında menteşe benzeri tasarımlar mevcut,kameraları garip yerlerde veya yazılımsal olarak büyük ve küçük ekran arası geçişler ilginç.LG gibi ekstra ekran denemeleri zaten kullanıcılara hoş gelmiyor. Bu arada insanoğlunun ellerinin binlerce yıldır aynı olduğunu düşünürsek sizce en iyi format hangisi ?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR