Maaşlar Bitcoin İle Ödenecek!

Mehmet Emin
202 görüntülenme

Ülkemiz de birçok devlet kripto paralar ile ilgili yeni düzenlemeler üzerinde çalışırken, Orta Amerika ülkesi olan El Salvador, geçtiğimiz günlerde oldukça konuşulan bir karara imza atmıtşı.

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ederek tarihe geçen El Salvador, ardından 3 BTC (anlık olarak yaklaşık 118.000 dolar) karşılığında oturma izni vermeye başlamıştı. El Salvador’da ilgili bakanlıklar, maaşların Bitcoin üzerinden ödenmesine dair ortaklaşa çalıştıklarını açıkladı. Bu yeni gelişme ile ilgili çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ayrıca işverenlerin kripto paranın değişkenliği ile nasıl başa çıkacakları ve ödemelerin nasıl yapılacağı gibi soruların cevapları henüz belirsiz.

El Salvador, 2001’den itibaren tüm maaşlarını dolar cinsinden ödüyordu. Maaşlar Bitcoin olarak yatsa dahi, ABD dolarının muhasebe amacıyla referans para birimi olarak kullanılmaya devam edilmesi bekleniyor. Yeni iş kollarının doğmasının önünün açılacağını söyleyen Bukele, şu an piyasadaki Bitcoin’in değerinin 680 milyar dolar olduğunu ve bu paranın yalnızca %1’i bile El Salvador’a yatırım olarak gelse, bunun ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası’nı %25 artıracağını söylemişti.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR