Mali G68 Güncelleme Alıyor!

Halis Demir
175 görüntülenme

Akıllı telefonlarımızda geçirdiğimiz zaman katlanarak artmaya devam ediyor. Bu zamanın büyük çoğunluğu da sosyal medya ve mobil oyunlardan oluşuyor. Özellikle bu karantina dönemlerinde mobil oyunlar ile geçirilen zaman 3 kata yakın artış gösterdi. Durum böyle olunca da akıllı telefonlarda bulunan grafik yonga setleri bazı problemler yaşamakta. Bunun üzerinde çalışma yapan Arm şirketi, Mali G68 grafik yongası için özel bir geliştirme yapıyor.

Yeni çıkan akıllı telefonlarda 120 Hz ekran yenileme hızına geçilmesi ile birlikte grafik yongası yeterli olmamaya başladı. Bu durumun farkında olan grafik yongası üreten firmalardan biri Arm, Mali 68 yongası için kayda değer bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Arm firması tarafından yapılan açıklamalara göre, yapılan geliştirmeler ile birlikte 15% performans artışı 10% enerji tasarrufu ve 15% oranında da makine öğrenmesi performansında artış gözlemlenmiş. Firmanın geliştirilmiş yongalar ile piyasada bulunan eski yongalar arasına fiyat farkı koymaması da kullanıcıların yararına bir girişim olarak görülüyor.

Peki siz telefonlarınızda ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Özellikle evlere sıkıştığımız bu dönemlerde telefonunuz ile geçirdiğiniz zamanda ne kadarlık bir artış oldu?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR