Mastercard, Ödeme Ağındaki Bankaların Kripto Para Birimi Hizmetleri Sunmasına İzin Verecek !

Mert Çetin Çetintaş
268 görüntülenme

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mastercard’ın kripto para birimi şirketi Bakkt ile ödeme ağındaki tüccar ve bankalar kripto seçeneklerini sunmak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Haber ilk olarak CNBC tarafından bildirildi.

Mastercard’ın küresel ödeme ağındaki bankalar, örneğin kredi ve banka kartlarında kripto para ödülleri sağlayabilecek ve havayolları veya oteller gibi alışverişlerde ödül puanları kripto para biriminde ödenebilecek. Tüketiciler, Bakkt platformundaki saklama cüzdanları aracılığıyla kripto varlıklarını satın alımlar için ödeme yapmak ve dijital varlıkları tutmak için dönüştürebilecekler.

Mastercard, bu yılın başlarında kart sahiplerinin ağındaki belirli kripto para birimleri üzerinde bazı işlemler yapmasına izin vermeye başlayacağını ve Temmuz ayında kripto para birimlerini tüketiciler tarafından daha yaygın olarak kullanma çabasının bir parça olarak kripto ve dijital varlık girişimcileriyle çalıştığını ifade etti.

18 Ekim’de New York Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açık olarak işlem görmeye başlayan Bakky ile yapılan anlaşma, kripto para birimlerine erişimi ve benimsenmesini önemli ölçüde genişletebilir. Şirket şu anda ağında 2,8 milyardan fazla aktif Mastercard ve 22.000’den fazla banka ve finans kurumu olduğunu söylüyor.

Dijital ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Sherri Haymond, Mastercard’da yaptığı açıklamada “Bakkt ile birlikte ve ilkeli inovasyon yaklaşımımıza dayanarak, ortaklarımızı yalnızca dinamik bir dijital varlık seçenekleri karışımı sunma konusunda güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda farklı ve ilgili tüketici deneyimleri sunacağız” dedi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR