MediaTek, Huawei’ye Çip Üreteceğini Yalanladı

Halis Demir
216 görüntülenme

Dün yayılan “Huawei, çip üretimini TSMC’den MediaTek’e yönlendirecek” dedikodularına MediaTek tarafından yalanlama geldi.

Dün sabah saatlerinde yayılan bir dedikoduya göre Huawei, yeni nesil çip üretimlerini TSMC firmasından alıp MediaTek ile anlaşma sağlanacaktı. Konu hakkında MediaTek tarafından yapılan açıklamaya göre böyle bir durum hiçbir zaman gündeme bile gelmedi.

Huawei, kendi işlemcisini üreten nadir akıllı telefon üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kirin modellerine alternatif olmak isteyen Çinli telefon üreticisi, çiplerini Tayvanlı TSMC firmasına ürettiriyor. Ayrıca Amerika ile anlaşma sağlanamaması halinde minimum 2 yıl boyunca yetecek çip ve benzeri ürünlerin stoklarının bulunduğu da Huawei yetkilileri tarafından açıklanmış durumda.

Bilindiği üzere Huawei, Amerika cephesinden keskin bir ambargo yemişti. Durum böyle olunca da Huawei, tamamen kendi kendine yetebilen bir ekosistem kurma konusunda her geçen gün daha da ilerliyor. Kendi işletim sistemine sahip olan akıllı telefon üreticisi, donanımlarını da Amerika dışında üretmek adına yeni yöntemler arıyor. Ancak bu yöntemlerin içerisinde şimdilik MediaTek firması bulunmuyor.

Peki sen Huawei ile Amerika arasındaki mücadele konusunda ne düşünüyorsun? Sen de görüş ve düşüncelerini yorum olarak bizler ile paylaşabilirsin.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR