Microsoft, Haber Editörlerini İşten Çıkarıp Yapay Zeka Kullanmaya Başladı

Halis Demir
216 görüntülenme

Microsoft, kendi içerisinde yönettiği ve neredeyse tüm dillerde hizmet veren haber portalı MSN.com içerisinde çalışan haber editörlerinin işine son verip yapay zeka kullanımına geçiş yaptı. Resmi olarak bilinen 50 çalışanın işten çıkarıldığı söylenirken, bu çalışanların hepsinin uzaktan hizmet verdiği açıklananlar arasında.

Microsoft içerisinde CEO görevinde bulunan Satya Nadella, şahsi fikirlerini paylaşırken yapay zekanın böyle bir iş alanında tek başına değil, gerçek işçilere destek amacı ile kullanılmasının daha doğru olduğunu savunduğunu belirtti. Ancak Microsoft, yalnızca yapay zeka tarafından üretilen haber sistemine yavaş yavaş geçiş sağlıyor.

Yabancı kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft, MSN.com için çalışan onlarca çalışanının işine son vermiş durumda. Microsoft bu çalışanlar yerine yapay zeka tarafından haberlerin seçilip derleneceğini belirtiyor. İşten çıkarılan işçiler ise tam zamanlı Microsoft çalışanı değil, ajanslar tarafından istihdam sağlanmış kişilerden oluşuyor.

Bunun yanında Microsoft’un bu adımı sonrasında yapay zekanın hazırlayacağı haberlerin kalitesi konusunda ise soru işaretleri oluşmuş durumda. Bu durumun önüne geçmek adına Microsoft, henüz yapay zekanın haberleri tamamen tek başına üretmeyeceğini belirtti. Yapay zeka, Microsoft editörlerine haberleri, gerekli görselleri, potansiyel popülarite gibi içerikleri öneriyor ve belirli algoritmaya göre önceliklendiriyor. Editörler ise bu içerikleri gerekli düzenlemelerden geçirip sonrasında yayına alıyor.

Peki siz yapay zekanın yazacağı haberler konusunda neler düşünüyorsunuz? Siz de görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak bizler ile paylaşabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR